Jak vypadá střílečka vytvořená v reálném světě, kterou můžete ovládat přes chatroulette?

Autor: Alžběta Trojanová

Představte si hru, kterou můžete jednoduše ovládat hlasovými povely - a v podstatě vás nic nelimituje - tedy kromě samotné reality. Zní to až příliš dokonale? Ale kdeže! Něco takového vytvořili nadšenci z RealmPictures.

Jak vypadá střílečka vytvořená v reálném světě, kterou můžete ovládat přes chatroulette?

Z nadpisu asi moc moudří nebudete. O co tedy jde? Parta Britů vytvořila z opuštěného kostela level jak z počítačové hry. Přidala zombíky, zbraně, ale i hlavního bosse. Hlavní hrdina měl na hlavě kameru a záběry přenášel v přímém přenosu na internet přes služby jako je chatroulette, přičemž diváci mohli rozhodovat o tom, co bude vlastně dělat. Vlastně skoro něco podobného jako ve filmu Gamer.

 

Celá produkce byla ve skutečnosti neobyčejně nákladná a určitě doporučujeme zhlédnout video ze zákulisí. V tom uvidíte, že hlavní hrdina měl na hlavě motorkářskou přilbu. Na té byla připevněná GoPro kamera a vysílač, který pouštěl v přímém přenosu dekódované záběry. Jeden ze zombíků měl pak na zádech bezdrátový router, aby záběry mohli jít rovnou na internet.

 

Zvukové efekty byly dodávané ve studiu, kde také jiný herec daboval hlavního hrdinu. Jinak se vše řídilo pokyny hráčů. Ne každému se tak podařilo dostat se až za finálního bosse.

Každopádně naprosto úžasný nápad. Chtěli byste si takovou hru zahrát? My tedy rozhodně!