Nové párty deskovky roku 2023

Autor: Inzerce

Hledáte párty hru, se kterou oslavíte narozeniny kamaráda, zapijete s ní přírůstek do rodiny nebo oslavíte výročí vynalezení šroubováku? Rok 2023 přinesl na český trh spoustu nových párty her, ze kterých jsme se rozhodli tři vybrat a představit vám je v dnešním topu.

Nové párty deskovky roku 2023

Mazec ale vůbec

Chtěli byste, aby každý den trval neomezeně hodin, podle toho, jak vám to vyhovuje? Ale co kdybyste za to museli přetrpět nějakou nevýhodu? Například to, že když někde něco smrdí, všichni jsou přesvědčeni o tom, že jste to vy?

Mazec ale vůbec je nenápadná malá párty hra, která se objevila na českém trhu poměrně nedávno. Kromě pravidel najdete v krabici víceméně jenom dva balíčky karet. Na rubu jednoho je nápis MAZEC - to jsou karty, na kterých najdete napsané různé výhody, které by chtěl mít v životě asi každý. Například schopnost ovládat oheň, nebo možnost jíst cokoli, a nepřibrat ani deko. Na kartách s nápisem VŮBEC zas najdete fůru nevýhod, které byste nepřáli ani tomu největšímu zmetkovi. Třeba to, že každé ráno musíte sníst misku holubů z nosu.

Hratelnost je až směšně jednoduchá - jeden z hráčů se vybere jako kapitán týmu, přičemž se mu vylosuje jedna karta Mazec, a jedna Vůbec. A potom všichni ostatní hlasují o tom, zda by si kapitán nechal líbit zmiňovanou výhodu za cenu onoho pekelně bolestného (často doživotního) příkoří. Kdo si myslí, že jo, dá palec nahoru, kdo je opačného názoru, dá palec dolů. Pak dostane slovo kapitán, a svým palcem rozhodne o tom, jestli ostatní tipli správně nebo ne. Kdo se s kapitánem shodl, má bod.

Mazec ale vůbec je typická pártyovka na mejdan, do hospody, nebo kamkoli, kde se to nebere zas tak moc vážně.

mazec2

Na prodej

Na prodej, v originále For Sale, od německého autora Stefana Dorry vyšlo poprvé v roce 1997. Své první české lokalizace se dočkalo pod taktovkou Albi, a nyní, pro velký úspěch vychází znovu, tentokrát pod pečlivým dohledem vydavatelství deskových her Tlama Games.

Ačkoli téma prodeje nemovitostí se na první pohled nemusí pozdávat každému, jednoduchý a svižný gameplay vás rychle vtáhne a nepustí. Jádrem hry Na prodej je totiž bidding, neboli dražba. A vzhledem k tomu, že máte omezené množství peněz na celou hru, musíte dobře taktizovat, blafovat, a nejednou i přihodit, abyste ztížili situaci svým protihráčům. A to, jak dobře jste vydražili, zjistíte ve fázi druhé, kde se svoje pozemky snažíte udat za co největší cenu.

Na prodej splňuje vše, co má mít správný párty filler. Jednoduchou, ale přesto chytrou hratelnost, nějaké to blafování, a samozřejmě i tu správnou porci soutěživosti.

naprodej (1)

Sázky, prosím!

Sázky, prosím! jsou hra, která vás v rolích sázkařů přenese na tribunu divokých koňských dostihů. Do začátku dostanete několik žetonů o hodnotách 1 až 5, které budete během závodu umisťovat na pořadí, nebo na karty mimořádných finišů, a podle toho i inkasovat odměny.

O pořádnou porci vzrušení se stará aplikace, která vám švihá adrenalin do žíly v reálném čase tím, že za vás vykonává veškeré úkony, které by vás jakýmkoli způsobem odváděly zbytečně od hry. Hází za vás kostkami, pohybuje po obrazovce figurkami koní, a zároveň vše komentuje energickým stylem dostihového komentátora.

Vy se staráte o jediné - vsadit ve správnou chvíli na správného koně, a na správné pořadí - ale pozor! Pokud váš kůň nedoběhne, můžete o svoje peníze přijít dřív, než mrknete okem!

Pokud byste měli proti appce výhrady (a jsou tací), můžete roli komentátora, vrhače kostek a koňoposunovače dát některému z hráčů. Hra je plně připravena na všechny výpadky proudu, internetu i zapřísáhlé technofoby tělem i duší.

Vítězí samozřejmě ten, kdo po skončení čtvrtého dostihu inkasoval nejvíce peněz celkem (takže nemusí jít do osobního bankrotu, jako jeho gamblerští spoluhráči). Sázky, prosím! jsou fantastická dostihová hra plná adrenalinu, která ukazuje, že párty hry nemusí být jenom o ztřeštěných ilustracích, nebo o tom, že se něčím navzájem třískáte do lebky.

sazkyprosim

Tagy: inzerce

Zdroje:  Inzerce