Fatty Pillow tvrdí, že dluží 33 milionů, celý případ má ale řadu nejasností

Autor: Radek Smola

Je to vůbec možné, že by situace nastala tak, jak trvdí Fatty?

Fatty Pillow tvrdí, že dluží 33 milionů, celý případ má ale řadu nejasností

Nedávno Fatty Pillow na svém kanále uveřejnil video s neuvěřitelným příběhem. Fatty se jednoho dne probudil a zjistil, že má na účtu nula korun. Když začal celou věc řešit, od banky se dozvěděl, že prý dluží 33 milionů korun!

Po domluvě s právníkem a informováním se na policii se dozvěděl, že 33 milionů je nejspíš pouze úřední omyl. Jde o částku okolo 17 tisíc. Ty Fattymu přišly během loňského roku z jisté kreditní karty. Majitel u karty nahlásil, že mu byla odcizena a protože jediná osoba, která v té době dostala peníze, byl Fatty, údajně se Policie rozhodla, že peníze bude vymáhat právě po něm. Ostatně na video, kde to Fatty vysvětluje, se můžete podívat sami.

Celá situace je ovšem trochu podivná. Fatty ve videu tvrdí, že nedostal žádné varování a o ničem nevěděl. To se samozřejmě obvykle neděje. O nařízení exekuce rozhoduje pouze soud – ne Policie ČR. Během toho je dotyčný o situaci informovaný, včetně možnosti, jak se případně bránit.

O samotném vykonání exekuce už dotyčný informovaný být nemusí – a to z důvodu, aby majetek případně nepřerozdělil mezi rodinné příslušníky a exekuci se tak vyhnul.  

Situace, kdy Fatty o ničem nevěděl, mohla vzniknout například tak, že má špatně uvedené trvalé bydliště – což by ovšem byla pouze Fattyho chyba. A nebo je docela možné, že tahle situace ve skutečnosti vůbec nenastala – a nebo nastala, ale trochu jinak, než Fatty tvrdí.

Ať už je to jakkoliv, Fattymu nepřejeme nic zlé. Pokud skutečně řeší takovouto exekuci, držíme palce, aby vše dobře dopadlo.