Vzpomínáte na dětský seriál The Powerpuff Girls? Co takhle trochu dospělejší verzi!

Autor: Alžběta Trojanová

Připravte se, tohle bude solidně depresivní jízda.

Vzpomínáte na dětský seriál The Powerpuff Girls? Co takhle trochu dospělejší verzi!

Jestli jste v 90. letech měli kabelovou (nebo satelitní) televizi a běžel vám Cartoon Network, musíte určitě znát Powerpuffky. Roztomilé holčičky, které vznikly omylem, když profesor smíchal něco sladkého, něco kořeněného a všechno roztomilé. Bohužel při výrobě se mu připletla do cesty chemikálie X a tři vzniklá děvčátka tak byla sice rozkošná, ale měla také super-schopnosti.

 

Powerpuffky tak i přes svůj věk ochraňovaly město. Samozřejmě jako vždy před řadou zajímavých záporáků. Za zmínku stojí jistě opičák Mojo Jojo, podivná kreatura Him a další. Seriál míchal nevinnost, humor, ale i dvojsmyslné narážky takovým způsobem, že i po letech patří mezi jedny z těch nezapomenutelných.

powerpuff

Proč o tom mluvíme? Klučina, co si říká Rosso Winch, se rozhodl udělat vlastní dospělou variaci. Vznikl tak komiks The Powerpuff Girls Re-imagined. Je velmi dobře napsaný – a i když jste o Powerpuff Girls nikdy neslyšeli, určitě na to mrkněte (byť vám uteče pár narážek). Jenom se připravte. Je to hodně temné. Hodně depresivní. A oproti předloze opravdu ne pro děti. Profesor je tu alkoholik, Mojo se utápí ve výčitkách a bohatá dcerka princezna Morbucks fyzicky týrá svoji služebnou.

powerpuff

Komiks si můžete přečíst zdarma například na Imguru. Zde je odkaz na první díl a druhý díl. Třetí se momentálně připravuje.

powerpuff

Pokud vás celý projekt zaujal, určitě ho podpořte na Patreonu, kde má zoufale málo patronů. Popřípadě mrkněte na autorův Facebook nebo DeviantArt, kde najdete i další projekty, jako třeba předělaného Samuraje Jacka.  

Tagy: pohadky cartoon powerpuff girls Re-imagined pro dospělé

Zdroje:  facebook.com/Rossowinch