Víte, jak vypadá šílenství? Dark Souls dohrané pouze za pomoci hlasových příkazů!

Autor: Alžběta Trojanová

Dobře, už jsme tu měli Team Fortress 2 ovládaný pouze hlasovými povely - a moc dobře to nedopadlo. Stejně tak jsme si ukázali, jak vypadá Dark Souls hrané vzhůru nohama. Teď přišlo na řadu jiné peklíčko.

Víte, jak vypadá šílenství? Dark Souls dohrané pouze za pomoci hlasových příkazů!

Dark Souls je těžká hra, no ne? Jak se ale zdá pro některé jedince (se zjevně masochistickými choutkami) prostě tradiční způsob hraní nestačí. Když tak uživatel bearzly dohrál Dark Souls pomocí bubnům od Rock Bandu, přemýšlel, jak může svojí laťku posunout ještě výš - a nápad padnul na hlasové ovládání.

 

Použil tak program VoiceAtack, který hlasové povely přenáší do klávesových zkratek. Stačí tak zavelet "běž dopředu", "běž vpravo", "použij předmět" a tak dále a postavička vás poslouchá, aniž byste se museli dotknout ovladače. Jednoduché jak facka. Tedaaaa… pokud nepočítáme zpoždění zhruba 1,5 vteřiny od vydaného příkazu a zároveň nemožnost dávat rychlé povely za sebou.

I s tím si ale bearzly dokázal poradit. Po 485 úmrtích a zhruba třiceti hodinách tvrdé dřiny hru dokázal dokončit.. I když, jak se přiznal sám na redditu - bylo to asi to nejšílenější, co zatím zkoušel.

Pro víc podobných bláznivin můžete mrknout na bearzlyho Twitch.