V Brazílii frčí pirátění konzole PS4

Autor: Alžběta Trojanová

Jak se ukázalo, Brazilci přišli na způsob, jak nahrávat do konzolí pirátské kopie her, resp. zkopírované zálohy z jiné konzole. Systém je plně funkční a zatím proti němu neexistuje žádná ochrana.

V Brazílii frčí pirátění konzole PS4

Jak přesně takové zkopírování funguje, obchody v Brazílii tají, ostatně právě díky tomu jim celý byznys pěkně vydělává. Stačí, aby zákazník přišel se svojí konzolí, zaplatil v přepočtu okolo dvou a tří tisíc korun a dostane na disk konzole nahraných deset her. A to se vyplatí oběma stranám (jen ne nebohým vývojářům).

Samotný systém pak funguje na trochu jiném principu než klasické sdílení účtů. Nakonec to je známo už dlouho a ruku na srdce, nejeden majitel konzole to využil k tomu, aby se podělil o svoje hry s přáteli. Počet takových aktivací je ale limitovaný. Brazilci přesto odhalili, jak to celé obejít a kopírovat hry neomezeně.

Sony je se situací obeznámena a už plánuje podniknout právní kroky. Nezbývá než držet palce. Zdánlivě to vypadá pro hráče výhodně - přesto pirátství hernímu trhu jako takovému neprospívá.  

 

Tagy: Brazílie jailbreak piráství arghhhhh!

Zdroje:  wololo.net