Umělec přidává postavy z her do obrazů z blešáku

Autor: Alžběta Trojanová

Není nad to, když někdo kreativní přijde s originálním nápadem. Příkladem může být Dave Pollot, který vymyslel skvělý způsob jak oživit kýčovité malůvky z bleších trhů.

Umělec přidává postavy z her do obrazů z blešáku

Dave Pollot si založil vlastně geniální byznys. Obchází bleší trhy a antikvariáty, kde kupuje levné obrazy - často krajinky ve stylu klasických holandských malířů. Do nich pak přimalovává různé postavy z her a filmů.

V Daveově obchodě v rámci Etsy.com si tak můžete koupit například Master Chiefa v krajince, stodolu s malým chlapcem a Tardis, nebo třeba Big Daddyho na pláži. Dave pak nabízí několik cenových kategorií. Originál se pohybuje  kolem 16 tisíc korun, reprodukce vytištěná na plátno vyjde něco málo přes 1000 korun, klasický tisk na papír pak okolo 300 Kč.  

Celý nápad vzniknul v roce 2010 díky přítelkyni, se kterou vtipkoval, jak by bylo zajímavé přimalovat něco nového do už zapomenutých obrazů a díky tomu je oživit. Z původní srandy se stal koníček a nakonec i nové povolání. My jsme každopádně nadšení. Tohle je ideální dárek pro někoho hrami a seriály nepolíbeného!

Pro víc informací a obrázky přímo z tvorby odporučujeme oficiální facebookové stránky.

Tagy: obrazy vtipný nápad když je někdo kreativní

Zdroje:  GamesRadar,reddit.com,facebook.com