Ukázal na hráče prostředníček, teď musí zaplatit přes 12000 Kč pokutu. Au!

Autor: Alžběta Trojanová

Když jste profesionální hráč, nevyplácí se rozhazovat na pódiu prostředníčky - může to skončit třeba také tučnou pokutou. Jako se ostatně stalo během mistrovství světa v League of Legends.

Ukázal na hráče prostředníček, teď musí zaplatit přes 12000 Kč pokutu. Au!

Před necelými dvěma týdny, kdy vrcholily akorát zápasy v rámci group stage v mistrovství světa v League of Legends, nastoupily proti sobě týmy Cloud9 a ahq. Než ale vše začalo, proběhlo krátké interview s vítězným týmem Fnatic, kdo si myslí, že nejspíš nadcházející zápas vyhraje. Jakmile hráč Febiven prohlásil, že si myslí, že spíš vyhraje ahq, Hai z týmu Cloud9 mu za to ukázal prostředníček.

tumblr_ng7udu03Os1skpj8qo1_500

Všechno proběhlo opravdu rychle - nakonec když se podíváte na video, gesto v podstatě není ani vidět (sledujte levý horní roh). I tak se ale Riot rozhodl celou věc přezkoumat a nakonec došel k závěru, že Haie z Cloud9 potřestá tučnou pokutou ve výši 500 dolarů. Pokuta je za porušení pravidel, které se týkají rušivého nebo hanlivého jednání - a to včetně gest. Celkem solidní pálka za jeden zvednutý prostředníček.

 

Na druhou stranu u profesionálního sportu tomu není jinak. Například portugalský fotbalista Paulo Machado dostal za zvednutý prostředník pokutu necelé tři miliony korun. Hai tak vlastně ještě může být rád!