Tyhle pecky budeme hrát! Deset nejočekávanějších her roku 2015

Autor: red

Už taky stříháte metr do vydání Zaklínače? Nebo se víc těšíte na čtvrtý díl Uncharted? Láká vás graficky dechberoucí The Division? To všechno chápeme. Ale letošní rok nabídne ale i další kopu skvělých her, kterých se nemůžeme dočkat!

Tyhle pecky budeme hrát! Deset nejočekávanějších her roku 2015

Zaklínač 3: Divoký hon

Neočekávanější RPG současnosti? Zeptejte se kohokoliv a v devíti z deseti případů dostanete stejnou odpověď - Zaklínač 3! Hra už měla vyjít dávno, ale autoři ji dvakrát odložili, aby dosáhli co nejlepšího výsledku. A zatím to vypadá, že všechno klapne. Obrázky z třetího Zaklínače vypadají jako záběry z nějakého drahého fantasy filmu a o videích to platí dvojnásob. U nás navíc vyjde Zaklínač v češtině, takže se nemusíte bát, že nebudete vědět, o čem to vlastně celé je.

Vychází 19. května na PC, Xbox One a PS4

Batman: Arkham Knight

Temný rytíř je zpátky a poprvé míří na next-gen konzole. Arkham Knight vám ukáže Gotham jako na dlani a v otevřeném městě se budete moct prohánět i v batmobilu. To už by samo o sobě stačilo k tomu, abyste se mohli začít těšit, ale není to všechno. Ve hře se totiž objeví i zbrusu nový padouch vytvořený přímo vývojáři tak, aby dal Batmanovi co nejvíc zabrat. A už jen těch pár záběru na konci videa ukazuje, že s ním nebude žádná sranda.

Vychází 2. června na PC, Xbox One a PS4

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Z Metal Gear Solid V nemůžeme usnout už od jeho oznámení před dvěma lety. Jeho autoři nás od té doby lákají, že tahle slavná filmově-herní sága se pustí do zpracování otevřeného světa, ve kterém si budeme moct dělat co jen budeme chtít. K tomu se navíc přidají i tradiční silné stránky Metal Gearu - úchvatná realistická grafika a složitý napínavý příběh, který vás nenechá vydechnout. Samozřejmě, pokud se v něm neztratíte. Tady bude dobrá angličtina nutností!

Vychází (pravděpodobně) v druhé polovině roku na PC, Xbox One, PS4, Xbox 360 a PS3

The Division

V případě The Division vás nejdřív praští do očí fantastická grafika, to je jasné. Ale pak si představíte, že v tomhle atraktivním prostředí rozpadajících se Spojených států se pustíte společně se svými kamarády v online střílečce s RPG prvky, a jste lapeni. The Division měla taky vyjít už loni a poslední dobou je kolem ní trochu ticho po pěšině, ale počítáme, že nejpozději navýstavě E3 zjistíme další podrobnosti včetně toho, kdy konečně vyjde.

Vychází (pravděpodobně) v druhé polovině roku na PC, Xbox One a PS4

Uncharted 4: A Thief's End

O další letošní návrat legendy se postará Nathan Drake v Uncharted 4. Stejně jako předchozí díly, i čtyřku si zahrají jen majitelé PlayStationu a pokud tuhle konzoli nemáte, vůbec bychom se nedivili, kdybyste jim po zhlédnutí videa začali nepokrytě závidět. Přesně v duchu tradice předchozí trilogie se zase těšíme hlavně na dechberoucí dobrodružství, během kterého procestujeme polovinu světa, najdeme spoustu pokladů a zneškodníme hromadu zákeřných padouchů.

Vychází na podzim 2015 na PS4

Rise of the Tomb Raider

Když se řekne A, musí se říct i B. A když se řekne Nathan Drake, musí se říct i Lara Croft. Nejslavnější herní hrdinka všech dob se před dvěma lety dočkala radikální proměny, na kterou letos naváže při prozkoumávání tajemného středověkého města na Sibiři. Lara už sice v nové inkarnaci nemá svoje pověstné "pětky", ale pořád (vlastně možná právě proto) jí to setsakramentsky sluší a už minulý díl ukázal, že tahle slečna fakt nepatří do starého železa.

Vychází koncem roku na Xbox One a Xbox 360

Hellblade

Pamatujete si skvělé rubanice Heavenly Sword, Enslaved nebo DMC - Devil May Cry? Tak určitě zpozorněte u této hry. Hellblade mají totiž na svědomí stejní tvůrci z firmy Ninja Theory a už při letmém pohledu je jasné, že chtějí navázat na to nejlepší, co dosud vytvořili. Hellblade bude vyprávět příběhy z keltských mýtů, jejichž hrdinkou bude bojovnice jménem Senua. Jinak ale půjde samozřejmě opět hlavně o efektně vypadající mávání mečem.

Vychází na podzim na PC a PS4

Quantum Break

Autoři prvních dvou dílů Maxe Paynea a psychologického thrilleru Alan Wake se hodlají letos vrátit se zbrusu novou hru. V Quantum Break půjde o hrátky s časem a celá hra se tváří docela netradičně a originálně - půjde v ní totiž hlavně o komplikované volby a další ovlivnění příběhu, což by v kombinaci s časovými paradoxy mohlo dohromady znamenat slušný nářez.

Vychází v druhé polovině roku na Xbox One

Just Cause 3

Představte si ultimátní akční film. Film, ve kterém hlavní hrdina zmákne úplně všechno, na co si jen vzpomene. Takový film, ve kterém by nemohl hrát ani Chuck Norris. Tak. A teď si to všechno vynásobte desetkrát a dostanete Just Cause 3. Ve hře se budete moct vyblbnout na velkém středomořském ostrově, kterému vládne autoritářský generál a neobejdete se přitom samozřejmě bez obvyklých propriet série - padáku, háku a nově i atraktivního wingsuitu.

Vychází před Vánoci na PC, PS4 a Xbox One

Star Wars: Battlefront

Fanoušci Hvězdných válek si koncem letošního roku užijí nebe na zemi. Společně s novým dílem filmových SW s podtitulem The Force Awakens totiž vyjde i reboot populární týmové střílečky Star Wars: Battlefront. Za hrou nestojí nikdo jiný než autoři série Battlefield ze studia EA DICE, což je v multiplayerových akcích známka nejvyšší kvality.

Vychází před Vánoci na PC, PS4 a Xbox One

Tagy: videohry