Tvůrci GTA žalují BBC za film s Harry Potterem

Autor: Alžběta Trojanová

BBC chystá film Game Changer. Ten pojednává o několik let staré soudní při Jacka Thompsona s Rockstarem. Thompson chtěl tehdy dokázat, že GTA může za všechno zlo světa a ze záhadného důvodu se právě tohle téma zdálo BBC natolik zajímavé, že se rozhodli to zpracovat do celovečerního filmu. A co víc, do hlavní role obsadili Daniela Radcliffa.

Tvůrci GTA žalují BBC za film s Harry Potterem

Režie filmu se ujal Owen Harris, který má na starosti seriál Misfits (znáte z TV!) a psychopatického právníka Thompsona si měl zase zahrát Bill Paxton. Jenže jak se ukázalo BBC se tak nějak nedohodlo s Rockstarem o využití jejich značky pro účely podobného snímku.

Vzhledem k tomu, že je Rockstar trochu obsesivně posedlý kontrolou veškerých podkladů pro GTA sérii, je jasné, že u filmu nebudou o nic méně vyšilovat. Na druhou stranu nutno dodat, že žalobu podalo přímo Take-Two, tedy vydavatel. Ti se také ohání komentáři, že se pokoušeli s BBC rozumně domluvit. BBC naopak zarytě mlčí.

Jsme zvědaví, jak tohle dopadne. Nakonec vidět Harryho Pottera jako Sama Housera, to by se nám dost líbilo. Do té doby můžeme alespoň přemýšlet nad tím, jaká úžasná náhoda je, že film, který pojednává o soudním procesu s Rocksatrem, si musí projít soudním procesem s Rockstarem. Možná by BBC mělo natočit film i o tom!