Troll zničil naději vývojářům na vznik jejich hry

Autor: Alžběta Trojanová

2Awesome Studio dali na Kickstarter svojí chystanou střílečku Dimension Drive s tím, že chtěli na vývoj vybrat 30 000 EUR. Těsně před koncem kampaně jim do cíle chybělo ještě nějakých €7 000, když se najednou objevil jakýsi dobordínec Johnatan. Ten částku doplatil – jenže jak se vzápětí ukázalo, šlo o podvod a žádné peníze ve skutečnosti neposlal. Kampaň díky tomu proběhla jako nesplněná.

Troll zničil naději vývojářům na vznik jejich hry

Je to neskutečně svinský krok. Obzvlášť pokud se mrknete na poměrně zdrcující tweety vývojářů, kteří od naprostého nadšení, přešli v hlubokou depresi ze zjištění, že jejich projekt nevybral dostatečnou částku.

Na druhou stranu o celém případu informovala světová herní média a vývojáře zaplavila vlna solidarity. Pokud by se tohle ukázalo jako reklamní tah, jak upozornit na hru, u které bylo jasné, že už cílovou částku nevybere, má od nás 2Awesome Studio nevyšší poklonu. Možná by se pak měli vybodnout na hry a jít dělat marketing (myslíme to upřímně, žádný sarkasmus). Každopádně nezbývá než chlapcům držet palce, aby se jim jejich projekt povedlo dotáhnout do zdárného konce!    

Tagy: Kickstarter troll indie hra

Zdroje:  Kotaku