Tělesně postižený chlapík proměnil svůj invalidní vozík v epický cosplay z Mad Maxe

Autor: Zuzana Cinková

Někteří z nás naše kostýmy stále odkládáme s tím, že jsou moc těžké, složité či náročné. A pak narazíme na někoho, kdo zvládl mnohem víc než my, i přes svůj hendikep. Tělesně postižený Ben Carpeter je student inženýrství a zároveň cosplayer z Floridy. I přes veškeré problémy, které jeho postižení přináší, si dokázal vyrobit bezbariérový cosplay, který mu určitě zajistil věčnou slávu ve Valhalle.

Tělesně postižený chlapík proměnil svůj invalidní vozík v epický cosplay z Mad Maxe

Ben dokázal perfektně napodobit scénu z filmu, ve které je Mad Max připoután ke předku vozu a zcela vydán na milost šílenému Nuxovi. Svůj vozík vlastnoručně předělal na vozidlo z filmu Mad Max: Fury Road a vyrazil s ním na letošní Dragon Con v Georgii.  

mad_max_ben

Vozík na fotkách je Permobil C500 určení ke stání a Ben na něm hrává za národní fotbalový tým pro vozíčkáře. Sám říká, že na sport je to ideální přístroj, ale na cosplay je velmi náročný. Dokonce vytvořil i jednu rozšířenější variantu kostýmu s buginou, kterou můžete vidět níže na fotce.

mad max ben3

Ben se narodil se spinální muskulární atrofií a v roce 2007 mu Nestlé předalo cenu Very Best in Youth Award za inspiraci, kterou přináší svému okolí.

Mad max ben4

Jeho velkou inspirací bylo několik nadšených přátel. Amy Brumfield potkal loni na Metroconu v Tampě a jako jediní dva cosplayeři tématu Mad Max se rozhodli, že udělají něco společně na další akci. Amy znázorňuje war boye, šíleného pěšáka Immortan Joa, čímž krásně doplňuje postavu Bena jako Mad Maxe připoutaného na vozíku. Rozhodně si tento pár od nás zaslouží palec nahoru!

Mad max Ben5