Sony zablokovalo účet arabskému uživateli se jménem Jihad

Autor: Zuzana Cinková

Představte si, že vás pojmenují rodiče jménem, které se někomu nelíbí a díky tomu přijdete o možnost hrát. Přesně toto se stalo uživateli s vlastním jménem Jihad, které použil i jako přezdívku na PlayStation Network. 

Sony zablokovalo účet arabskému uživateli se jménem Jihad

Šestadvacetiletý Jihad (Džihád) byl velmi překvapený, že se jednoho dne nemohl dostat na svůj PSN účet a v mailu ho čekala zpráva, která neudávala důvod banu. Až po kontaktování podpory se dozvěděl, že problémem je jeho jméno iJihaD.

CVV75EJ

Jihada to samozřejmě velmi rozčílilo, protože má účet již sedm let a má na něm spoustu her. Sám uvedl, že nechápe, proč se něco takového stalo, že nikdy nepodváděl a toto jméno má již od založení účtu. Na Redditu píše, že slovo Jihad je negativně bráno teprve posledních pár let, ale má spoustu pozitivních významů.

2646

V prvním mailu mu zaměstnanec Sony nabídl, že si může účet přejmenovat a vše zůstane tak, jak bylo. Ovšem později se mu ozval jiný člověk z podpory a ten jej informoval, že si bude muset založit účet jiný. Čímž přijde o všechny digitálně koupené hry.

76841

Když došlo k medializaci případu, tak byl Jihadovi účet navrácen pod podmínkou, že změní svou hráčskou přezdívku. Ale tím bohužel přijde všechny své trofeje. Co si o tom myslíte vy?