Slavný youtuber Tobuscus čelí obvinění ze znásilnění

Autor: Radek Smola

Youtubera Tobyho Turnera, známého jako Tobuscus, obvinila bývalá přítelkyně ze znásilnění. Není to ovšem jediné nařčení, kterému čelí.

Slavný youtuber Tobuscus čelí obvinění ze znásilnění

Tobuscus není žádný amatér. Tenhle youtuber má na svém kontě okolo 15 milionu odběratelů. Taky ho ale předchází pověst zlobivého chlapce. Nakonec svoje zkušenosti s ním má i řada předních československých youtuberů z doby, kdy před dvěma lety navštívil Prahu v rámci akce 4FANS.

Tentokrát jsou ovšem obvinění závažnější. 8. dubna April Fletcher, známá jako Aprileff, přidala na svůj Tumblr dlouhý příspěvek o několikaletém vztahu s  Toby Turnerem. V něm se přiznala, že vztah s youtuberem nebyl vůbec snadný. Toby ji měl psychicky zneužívat, v jednom případě dokonce i znásilnit. April se rozhodla jít s tímhle na světlo světa, protože v amerických hračkářstvích můžete koupit Tobyho Turnera jako akční figurku. Figurka má označení „hero“ – tedy hrdina - což podle April Toby rozhodně není.

O pár dní později April podpořila jiná Tobyho bývalá přítelkyně, Kathleen Elliot. Ta přidala také příběh o tom, že byla zdrogovaná a následně znásilněná. Naopak na obranu Tobyho zase přišla jeho nedávná bývalá přítelkyně, JaclynGlenn. Ta se ve svém videu přiznala k tomu, že vztah s Tobym rozhodně nebyl snadný, na druhou stranu respektoval její případné ne a nikdy nedošlo k nějakému sexuálnímu napadení.

 

Sám Toby Turner vydal video, ve kterém nařčení kategoricky odmítá.

 

K celé situaci je vyjádřil i Philip DeFranco, který dříve s Tobym pracoval. Přidal vlastní zkušenosti ohledně osobnosti Tobyho. Připomněl situace, kdy byl Toby pod vlivem omamných látek, kdy se choval velmi nevhodně i jak byla veškerá spolupráce s ním složitá. Zmínil ovšem také fakt, že to ještě nutně neznamená, že by byl Toby schopný znásilnění. Stejně tak to i neznamená, že by nebyl.

Situace je poměrně složitá, každopádně některé obchody se rozhodli nečekat a ze svého prodeje stahují Tobyho figurky.