Rozhodli se natočit celý film z prvního pohledu. Tvůrci se nyní obávají, že lidé budou v kině zvracet!

Autor: Radek Smola

Dle trailerů na film Hardcore Henry, tvůrcům se skutečně povedlo něco neuvěřitelného. Celý film natočili z pohledu první osoby. Základní premisa zní neskutečně dobře. Nyní se však majitelé kin bojí, co když budou lidé v kině zvracet?

Rozhodli se natočit celý film z prvního pohledu. Tvůrci se nyní obávají, že lidé budou v kině zvracet!

Film vychází 8. dubna a zatím se vůbec netuší, zda se dostane i do českých kin. Co však už nyní víme je, že tento film může zcela geniálně fungovat na nadcházejících VR zařízeních, jako je Occulus Rift nebo HTC VIVE.

Příběh následuje Henryho, který po těžké nehodě získává nadpřirozené schopnosti. Ty mu zařídí jeho milující žena pomocí augmentací. Shodou okolností je to velmi důležitá doktorka, kterou Henrymu následně unesou. A zápletka je hotová. Po vzoru tradičních tvrďáckých filmů existují na světě jen dvě věci, které zlouni nesmí hrdinovi udělat: zabít psa nebo vzít ženu. Díky bohu, že v případě Henryho nejde o obojí.

Nápad a filmový štáb pochází z ruska. Jejich původní krátký sci-fi film "Hardcore" oslovil více jak 2078 backerů na platformě IndieGOGO.com, kde vybrali přes 250.000 dolarů (kolem 6 miliónů korun). Vzhledem k tomu, jaký úspěch kampaň vyvolala, nakonec tvůrci přinášejí přímý plnohodnotný sequel: HARDCORE HENRY, na kterém už spolupracovali se známými VFX skupinami.

A dokonce ta samá skupina, která natáčí celý snímek má za sebou úspěšný videoklip k písničce od Biting Elbows - "Bad Motherfucker".

Jediné, co zbývá tedy vyřešit je otázka kolem nevolnosti, který Hardcore Henry může lidem v kinech vyvolat. I bez použití 3D brýlí se jedná o šílenou akci. Nicméně bude zajímavé sledovat, jak bude fungovat film z pohledu první osoby. U počítačové hry máme všechno pod kontrolou my, takže nám prudké pohyby nevadí. Jak ale takový koncept bude fungovat na stříbrném plátně, to se dozvíme už příští měsíc.

Tagy: adrenalin Akční film FPS

Zdroje:  YouTube.com,Vlastní