Přední český cosplayer válí na mezinárodních soutěžích - mrkněte na jeho práci

Autor: Alžběta Trojanová

Roman Pivec, který si říká TanakhT, je megalomanský šílenec. Jinak se totiž jeho neuvěřitelně propracované kostýmy nedají jinak vysvětlit! Však se podívejte sami.

Přední český cosplayer válí na mezinárodních soutěžích - mrkněte na jeho práci

Roman, jak píše u sebe na Ask.fm začal s cosplayem už v roce 2013, kdy šel na Advík oblečený jako Rakeťák z Pokémonů. Od té doby se ale jeho styl přeci jen posunul. S posledním kostýmem v podobě Annoy-o-Trona dokonce vyhrál i cosplayerskou soutěž v rámci Road to Blizzcon - a že byla konkurence pořádně ostrá. S Romanem jsme si pak o celém kostýmu popovídali.

Annoy-o-Tron

"Annoy-o-Trona jsem zvládl vyrobit za měsíc. Padly na něj 4 plné víkendy a nějaké ty všední večery, takže něco kolem 200 hodin práce. 90% kostýmu je polyethylenová pěna (mylně se jí říká EVA foam) různých šířek a spousta doplňků jako Dva policejní majáky, funkční megafon, tří paruky, vánoční zvon a klakson. "

Annoy-o-Tron

"Tohohle Mecha jsem si vybral, protože rád dělám netradiční kostýmy. Sice už ho na světě někdo vyrobil, ale ne úplně dobře, tak jsem to chtěl udělat líp. Navíc předtava, že chodím po O2 Aréně a otravuju svým 'Hello Hello Hello' byla super."

Annoy-o-Tron

"Co se týče soutěže, Blizzard jí připravil trochu nešťastně. Bohužel to nebyla soutěž kostýmů, ve které bych neměl šanci oprati takovým jako je Germia, Ali, Mishuge a dalsi, protože můj kostým protentokrát nebyl nijak náročný… nebo lépe řečeno detailní. Celá soutěž byla hlavně o popularitě, ve které jsem v podstatě díky otravnosti vyhrával. Pomohlo i sdílení mých přátel. Příště by to chtělo jiný typ soutěže."

Annoy-o-Tron

 "Výhra pro mě znamená hodně. Nejen, že 3D tiskárna posune hranici detailů pro moje kostýmy o 100% dopředu, ale taky mám všechny cool věci od Blizzard, které časem zabloudí i k mým fanouškům. Je to bomba. Je to krásný zápis do cosplayerského CV. Rád bych ještě dodal, že příští Blizzard cosplay budu dělat detailní a vážný - ne jen na show."

Rizzrack

"Cosplay dělám už cca 3 roky. Mám za sebou sice jen 8 cosplayů, ale to kvůli časové náročnosti některých z nich. Teď vlastně pracuji na novém cosplayi pro Eurocosplay soutěž na MCM Comic Con v Londáně, kde reprezentuji. Příští měsíc pak dělám nový kostým pro Dota Majors ve Frankfurtu. Co to ale bude, to bych si rád nechal jako tajemství."

Rizzrack

"Všem, co se chtějí dostat do tohohle úžasnýho koníčku bych doporučil koukat hodně na Youtube. Evil Ted Smith nebo Bill Doran mě ohledně práce s EVA pěnou naučili vše. Dál jednou za čas pořádáme cosplay workshop v Praze, který je pro nováčky i profíky, každý tam něco vyrobí. Workshopy pak ohlašuji na svých stránkách aspoň 14 dní předem."

Rizzrack

Pro víc informací o TanakhTovi, jeho kostýmech, ale i workshopech, co pořádá, zamiřte na facebookové stránky zde.

Tagy: dota cosplay český cosplay Heartstone

Zdroje:  Archiv,facebook.com/Tanakhtcosplay