Pravděpodobně unikl z Valve příběh třetí epizody Half-Life

Autor: Zuzana Cinková

Je konec! Po dlouhých letech nám Marc Laidlaw, scénárista všech scénářů pro sérii Half-Life přináší rozuzlení příběhu. Do teď se neví proč, nebo co se přesně uvnitř Valve stalo, ale Marc se rozhodl na svém osobním blogu vydat v podstatě takový dopis hráčům. Je psaný tak, že jsou změněné jména hlavních postav a lokací, fanoušci jsou ale chytří a co znamená "Gertie Fremont" pochopili rychle.

Pravděpodobně unikl z Valve příběh třetí epizody Half-Life

Ve zkratce je příběh zakončen ve skrze zvláštně. Gordon Freeman a Alyx se společně dostanou ke ztracené lodi, což je ve skutečnosti speciální projekt Aperture Science, který vlastní vlastní teleportační zařízení. To narozdíl od portal-gun se umí přenášet v čase, místě a prostoru skoro jako stroj času. Problém evidentně byl, že při invazi Combine na planetu Zemi jaksi nebyl čas prototyp přístroje vyzkoušet a tak se loď Borealis ztratila v jiné dimenzi.

Přečtěte si originální příspěvek zde. A existuje i upravená verze se správnými jmény postav a lokací zde.

Gordon a Alyx najdou vstup do lodi a využijí zařízení ke zničení základny Combine tím, že jí nechají implodovat do sebe. Marcův blogový příspěvek není bohužel přesný scénář a i on sám v dalších tweetech označil, že jde spíše o jeho vlastní fanfikci. Do teď se netuší, co Valve s Marcem udělá, ale tuší se, že nejspíše nic. Mnozí tvrdí, že Marcovi vypršela smlouva o mlčenlivosti a v takovém případě může příspěvek vydat. Jenže druzí namítají, že to není fér vůči Valve, protože tím bylo porušené autorské právo.

boom_marc

Rozhodně tedy ještě o této kauze něco uslyšíme.