Podpořte projekt, který chce postavit Minas Tirith - v životní velikosti!

Autor: Alžběta Trojanová

Minas Tirith, epické město stojící na úpatí hory Mindolluina, vypadalo ve filmové trilogii Pána prstenů naprosto úchvatně. Co ale něco takového postavit v reálu? Podobný nápad dostala dvojice z Velké Británie.

Podpořte projekt, který chce postavit Minas Tirith - v životní velikosti!

Zní to šíleně? Určitě, ale crowdfundingové projekty dokážou být někdy zkrátka pěkně ujeté! Nakonec možná vzpomínáte na chlapíka, co chtěl vybrat dvě stě korun na svůj bramborový salát a skončil s více než milionem. Úspěšný byl i projekt, který vybíral na to dostat Tardis na oběžnou dráhu. Proč by tak nemohl vyjít pokus postavit reálnou Minas Tirith?

minas tirith

Autoři mají plán geniálně rozmyšlený - pro stavbu zvolili lokaci v jižní Anglii (ačkoliv z důvodů stavebních omezení nemůže Minas Tirith stát na skutečné hoře). Vlastní stavba pak bude obsahovat různé domy, které se budou lišit svojí kvalitou a velikostí. Pokud byste chtěli například pěkný domek s jednou ložnicí, vyjde vás to v přepočtu na trapných 19 milionů korun! To je skoro za pakatel! A pokud snad na to nemáte, můžete zvolit levnější způsob podpory projektu- kdy například zaplatíte pouze 19 000 Kč za jednu noc strávenou v Minas Tirith!

minas tirith

No, zkrátka nás překvapuje, že takhle nadějně vyhlížející projekt zatím vybral jen tisíc korun. Na druhou stranu do konce kampaně ještě zbývá 58 dní! Za tu dobu se třeba těch necelých sedmdesát miliard korun vybere. Nakonec takový tunel Blanka stál 43 miliard - a v něm ani nepotkáte Bílý strom Gondoru…

minas tirith

Pro více informací, zamiřte na stránky indiegogo.com