Podívejte se na sociální experiment, který měl dokázat zkaženost hráčů DayZ Standalone

Autor: Zuzana Cinková

Představte si, že hrajete DayZ Standalone a nemáte žádné vybavení. Přijde k vám cizí hráč a položí před vás nabitou zbraň, že si ji můžete vzít. Co uděláte? Zvednete ji a pošlete mu pár střel mezi oči nebo poděkujete a necháte jej žít? Na tuto otázku nám odpověděl jednoduchý sociální experiment.

Podívejte se na sociální experiment, který měl dokázat zkaženost hráčů DayZ Standalone

Říká se, že hráči hry DayZ Standalone jsou jedni z nejkrutějších a nejméně milosrdných ze všech survival her. YouTuber Cyborg Lizard se rozhodl zjistit, co je na tom pravdy a tak každému přeživšímu, kterého potkal, dal střelnou zbraň s očekáváním, co udělá.

My jsme výsledkem byli rozhodně překvapeni, protože jsme čekali přesně opak. Ovšem Cyborg Lyzard testoval hráče na zahraničních serverech, ale u nás v české komunitě by měl nejspíše úplně jiné závěry, protože čeští hráči se s tím moc nepárají a dobré srdce ukáže jen málokterý z nich. Můžete si to vyzkoušet sami například na nejhranějším českém serveru Anarchy. Ale pokud máte raději role-play a jinou komunikaci, než přes mířidla zbraně, tak to doporučíme Pandemic, kde se vám většinou nestane, že by vás někdo zabil na potkání.