Písničky z herních trailerů, které stojí za poslechnutí

Autor: Alžběta Trojanová

Herní trailery často využívají méně či více známé písničky, které ovšem dokážou kompletně celý zážitek posunout na jinou úroveň. Připravili jsme tak pro vás výběr (podle nás) těch nejlepších songů, na které můžete narazit.

Písničky z herních trailerů, které stojí za poslechnutí

Lykke Li – Get Some

Tahle skvěle nářezová písnička od švédské skladatelky a zpěvačky Lykke Li, zazněla v traileru na Batman: Arkham City, kde byla poprvé představená Catwoman. Mimochodem autoři pro účely videa ustřihnuli kus refrénu, kde se zpívá: „I am your prostitute“ – asi příliš odvážné na americké publikum?

Cage The Elephant - Ain't No Rest For The Wicked

Ať už si vyberete snad jakýkoliv trailer ze série The Borderlands, narazíte na naprosto úžasné songy. My jsme ale vybrali ten, který se nakonec dostal i do intra samotné první hry:  Ain't No Rest For The Wicked je prostě nebezpečně chytlavá věc.

Pigeon John - The Bomb

Loňská E3 přinesla trailer na Dead Island 2 a upřímně další zombie hra by na tak přesyceném trhu možná trochu profrčela, nebýt vtipného traileru s geniálním hudebním doprovodem od Pigeon John. Není se čemu divit, že po výstavě pak po celou dobu chodili lidé a tenhle song si pobrukovali. Na webu dokonce najdete hodinovou smyčku téhle písničky! Ale to už je jen pro odvážné. 

>

Nico Vega – Beast

O kapele Nico Vega slyšeli hlavně fajnšmekři, do širokého podvědomí se dostala až díky naprosto bezkonkurenčnímu traileru na Bioshock Inifnite. Žádný z pozdějších videí nemělo tak napěchovanou atmosféru (sakra, hned bychom si to zahráli klidně znova!), což vyneslo kapele zasloužených 5 milionů stažení. A jen mimochodem jejich hlavní zpěvačka Aja Volkman si vzala za muže zpěváka Imagine Dragons, Dana Reynoldse (potkali se tak, že Imagine Dragons dělali Nico Vega předskokana!).

 

Woodkid – Iron

Woodkid začínal jako tvůrce reklam, ale jen tak bokem si odskočil dělat písničky. Co čert nechtěl, hned ta první se mu zatraceně povedla. Svojí absolutní slávu ale získala až s trailerem na Assassin’s Creed: Revelation a tím i tak trochu nastartovala tradici skvělých písniček ve všech Ubisoftích videích! Mimochodem Iron má momentálně 35 milionů zhlédnutí, což je masivní číslo. Není se tak čemu divit, že spolupráce mezi Woodkidem a Ubisoftem pokračovala i později, kdy se jeho písnička Golden Age objevila v traileru na Assassin’s Creed: Unity.

 

Kanye West – POWER

Písnička POWER, když se objevila, tak byla snad v každém druhém traileru – nejen herních, ale i filmových. Byl to zkrátka zaslouženě vlezlý hit. Nám se do paměti zažral ale až s videem k Saints Row: The Third. Jestli vás tohle nenapumpuje k tomu se stát největším pasákem v okolí, tak už nevíme.

 

LORDE - Everybody Wants To Rule The World

Velmi podobný příběh má i písnička Everybody Wants To Rule The World od LORDE, která se objevila také kde všude. Oficiálně jí najdete například na soundtracku k Hunger Games, ale samozřejmě si ji všichni pamatujeme hlavně z prvního traileru k Assassin’s Creed: Unity. Jinak samotný song pochází od kapely Tears For Fears a srovnání s verzí od LORDE je opravdu kouzelné. Originál si můžete poslechnout tady.

 

Gary Jules – Mad World

Tahle písnička je naprosto úžasná, ale popravdě jí máme tak šíleně obehranou, že už jí nemůžeme ani cítit. Kdokoliv potřebuje nějaký pěkně smutný song, hned tam šoupne cover Garyho Julese na Mad World. V herních trailerech pak lákala na testosteronem přetékající akci Gears of War, což bylo celkem příjemné překvapení. A stejně jako Everybody Wants To Rule The World i tahle písnička pochází od Tears for Fears. Byli zkrátka geniální!

 

Johnny Cash - God's Gonna Cut You Down

Johnny Cash je génius a kdo říká, že ne, ví prd! Přesně to si řekli i pánové v Ubisoftu, když před pěti lety připravovali launch trailer na Splinter Cell: Conviction. Na hru už si pomalu nikdo nevzpomene, ale tahle písnička je zkrátka výborná a rozhodně si zaslouží svoje místo v našem žebříčku.