Orcs of New York je skvělá parodie, kterou stojí za to sledovat

Autor: Alžběta Trojanová

Znáte facebookové stránky Humans of New York? Je to takový velmi zajímavý fotografický projekt, který sleduje osudy lidí žijících v New Yorku. A přesně tohle paroduje stránka Orcs of New York.

Orcs of New York je skvělá parodie, kterou stojí za to sledovat

Humans of New York srdečně doporučujeme. Většinou tady najdete hodně zajímavé osudy obyčejných lidí žijících v New Yorku. Samotný projekt pak funguje velmi jednoduše. Každý den se na stránkách, které mají už přes 15 milionů fanoušků, objeví jedna fotografie člověka, žijícího v New Yorku. Jedná se o portrét, i když ne vždycky tradiční. Fotografii dotyčného pak doprovází nějaký velmi osobní komentář. Někdy je to jen jedna věty, jindy celý dlouhý příběh. Celý nápad se natolik uchytil, že existuje bezpočet variací. Najdete tak Humans of Teheran, Humans of Berlin, Humans of Paris, samozřejmě i Humans of Prague a spousta dalších…

orcs of new york ("I live in East New York and commute into Gorgoroth. I love my job. I design the war paint for Uruk chieftains. I might have the only artistic job in Mordor, except for maybe the Dark Lord's architect. But I think the Dark Lord designs his architecture himself.")

Nám ovšem mnohem větší radost udělala stránka Orcs of New York, která celý projekt naprosto dokonale paroduje. Dočkáte se tu tak fotografií střetů z Pána prstenů, kteří se vyznávají z e svých nejniternějších tajemství, tužeb a přání.

orcs of new york ("I've got the kids this weekend. We're going hiking in Ered Lithui.")

Facebooková stránka má už na 35 000 fanoušků a číslo stále roste. Na to, že Orcs of New York vznikly teprve před 14 dny, je to zatraceně vysoké číslo! Ale nedivíme se. Tohle je zkrátka vtipný nápad.