Neuvážený tweet o Fantastické čtyřce už stál společnost 10 milionů dolarů

Autor: Alžběta Trojanová

Režisér nové Fantastické čtyřky si pustil pusu na špacír a jeho neuvážený komentář, kde potopil svůj vlastní film, stál údajně 20th Century Fox už 10 milionů. Au.

Neuvážený tweet o Fantastické čtyřce už stál společnost 10 milionů dolarů

Pokud jste o tom ještě neslyšeli, vězte, že je to vlastně dost smutný příběh. Podle prvních ohlasů se totiž nový reboot Fantastické čtyřky absolutně nepovedl. Všude ve světě sbírá brutální hodnocení. Za filmem přitom stojí mladičký režisér Josh Trank, který má na triku velmi povedenou superhrdinskou variaci Kronika.

fan4

Jenže zatímco low-budgetový film byla spíš autorská práce Tranka a Maxe Landise, Fantastická čtyřka byl zkrátka velkorozpočtový trhák v ceně 122 milionů dolarů, který se Trankovi nepodařilo uhlídat. Čí přesně vina to je se asi sotva dozvíme, Trank má ovšem jasno. Za všechno může produkční společnost, která dokonce ještě před koncem natáčení nechala některé záběry natáčet znova.

fan4

Nakvašený Trank tak vydal uražený tweet, ve kterém si postěžoval, že jeho vize Fantastické čtyřky byla skvělá, ale teď to stojí za starou bačkoru. Sice to po hodině smazal, ale znáte internet… Jeho tweet pak obletěl svět a podle odhadů mohl stát společnost až 10 milionů dolarů.

Na jednu stranu není nic neobvyklého, kdy produkční společnost svými zásahy dokáže dorazit i tu sebelepší vizi (podívejte se ostatně níže, jaké zážitky má Kevin Smith, když připravoval jeden ze supermanovských filmů), na stranu druhou je tohle poněkud nepřípustné chování. Notabene pokud připočteme fakt, že podobné komentáře mohou být považované za porušení smlouvy, a Foxové tak ještě mohou požadovat náhradu vzniklých škod.

 

Trankovi ani nepomáhá řada drbíků, co údajně kolují o natáčení. Trank prý často na natáčení chodil pozdě, nebo se nedostavil vůbec, dům, který měl pronajatý, úspěšně zdemoloval a k celému štábu se choval otřesně. Ale kdo ví. To jsou rozhodně nepotvrzené klevety.

Tak jako tak nic to nemění na tom, že se další verze Fanatstické čtyřky nedočkáme. A nejspíš se nedokáme ani naplánovaných pokračování. Škoda.