Mistr Yoda nebo Darth Vader? Vyrobte si jednoduše postavičky ze Star Wars pomocí papíru!

Autor: Radek Smola

Origami vypadá jako velmi složitá disciplína. S použitím papíru a pár chytrých pohybů můžete vytvořit labutě, auta, letadýlka, zvířátka a nyní i vlastní modely z filmů Star Wars. Ukážeme vám jednoduchý video-návod, jak si sestavit Mistra Yodu a Darth Vadera!

Mistr Yoda nebo Darth Vader? Vyrobte si jednoduše postavičky ze Star Wars pomocí papíru!

Darth Vader je děsivý záporák ze série filmů Star Wars. Kdo by popravdě tohoto fešáka neznal, jako by byl samotný vyvrhel řádu Jedi. Vader z papíru rozhodně nevypadá na někoho, koho bychom se měli bát. Natož pak Luke Skywalker. Originami postavičky jsou prostě vždycky hrozně roztomilé a výjimkou není ani samotný vůdce Sithů.

CuteDarthVader

Na následujícím videu uvidíte, jak skládá postavičku mistr origami Tadashi Mori. A věřte nebo ne, ale když si připravíte papír a budete se soustředit na instrukce, můžete si během krátké chvilky sestavit podobnou figurku také.

Pokud patříte mezi zastánce těch "hodných", i pro vás něco máme! Můžete si vyzkoušet o něco náročnější origami a sestavit rovnou Mistra Yodu. Toho pro změnu nadesignoval Fumiaki Kawahata, ten je známý jako tvůrce mnoha uměleckých artworků z bloků papíru.

CuteYoda

V obou případech se rozhodně obrňte trpělivostí. Pokud se vám to nepovede hned napoprvé, nevzdávejte se. Zvládnout umění origami chce trpělivost. Ale jakmile se do toho dostanete, jen velmi těžko se přestává. Snad nám Tadashi a Fumiaki brzy ukážou svá další díla.

Tagy: návod star wars figurky origami

Zdroje:  youtube.com,boredpanda.com