Jste lovci achievementů? Máme pro vás výběr těch nejzajímavějších!

Autor: Zuzana Cinková

Achievementy má každý rád. Majitelé všech herních platforem se předhánějí o to, aby splnili všechny do posledního. Některé jsou téměř nezískatelné, některé dostanete sotva pustíte hru a některé jsou vtipné a zajímavé. My vám vytvořili výběr těch, které nás zaujaly.

Jste lovci achievementů? Máme pro vás výběr těch nejzajímavějších!

Přiznejme si to. Otevřeně si můžeme všichni říci, že ocenění (anglicky achievementy), jsou již nedílnou součástí videoher. A tak nějak nás vždy hřeje na srdci, když se nám povede nějaký ten super headshot nebo prostě odhalení speciálního tajemství. Existují však vývojáři, kteří tvorbu achievementů dostali na zcela novou úroveň. Vybrali jsme ty nejšílenější ocenění, které můžete získat.

Sleeping Dogs – „A Slap In The Face“

Ve hře Sleeping Dogs můžete získat speciální ocenění za to, že vezmete do rukou jako zbraň rybu a umlátíte s ní nepřítele. Neexistuje snad totiž větší potupa, když vám ryba mlaskne přes obličej a vy padnete k zemi. 

The Simpsons Game – „Press Start to Play“

Tento achievement patří mezi nejsnadnější vůbec. Stačí vám zmáčknout tlačítko start, abyste se dostali z úvodní obrazovky do menu. Je to přesně jak tušíte. Nejsnadnější? Spíš nejlínější achievement vůbec. 

Portal 2 – „You Made Your Point“

Portal je komedie sama o sobě, takže vás jistě nepřekvapí, že existuje achievement typu „odmítnout vyřešení úrovně“. První logickou hádanku v kapitole 8 můžete řešit tak, že jí prostě … nevyřešíte. A Wheatley vás jistě pochválí. 

Grand Theft Auto IV - “Warm Coffee”

Neexistuje snad lepší reference na kontroverzní mód „Hot Coffee“ než achievement „Warm Coffee“ … Ten dostanete ve chvíli, kdy vás holka pozve k sobě domů. A můžete si být jisti, že v tu chvíli jste od slova „Warm“ velmi daleko. 

Lollipop Chainsaw - “I Swear! I Did It By Mistake!“

Slibujeme, že nikoho z vás nebudeme soudit, pokud si tu přiznáme, jak jsme všichni nakouknuli v Lollipop Chainsaw pod sukni sličné Juliet. Nedělejte, že se to stalo omylem! Podívat se směrem nahoru prostě nešlo odolat. 

Lego Harry Potter Years 1-4 - “Solid Snape”

Co čekat od slavných LEGO her? Například nečekaný odkaz na Solid Snake z Metal Gearu. Stačí najít barel a schovat se do něj jako Snape. Ha! Vítejte, Solid Snape v Příčné ulici… 

Borderlands — “My Brother Is an Italian Plumber”

Tento achievement patří mezi nejvíce otravné. Představte si hráče, jak skáče dobrých 5 minut po hlavách nepřátel jen pro to, aby dokázal své dědictví po slavném Máriovi! 

Red Dead Redemption - “Fan Service”

Red Dead Redemption ve svém DLC – Undead Nightmare přidal řadu mýtických potvor, jako například tohoto krásného jednorožce. Po jeho ochočení jste se na něm nejen mohli projet, ale rovněž jste získali achievement „Fan Service“ – což je odkaz na dechberoucí podporu od fanoušků hry. 

Který z vašich získaných achievementů vás u srdíčka zahřál nejvíce?