Japonsko se rozloučilo s dopravními letadly 777-300 Pokémon Jet

Autor: Zuzana Cinková

Co se vám první vybaví, když se řekne Pokémon? Nám rozhodně, kromě hry a seriálu, vybaví Japonsko. Pokémon k Japonsku prostě patří a je to nepostradatelná součást japonské kultury. Najdete tam specializované obchody, restaurace a atrakce ve znamení tohoto kresleného fenoménu. A také dopravní letadla.

Japonsko se rozloučilo s dopravními letadly 777-300 Pokémon Jet

Psal se rok 1998 a první letadlo 777-300 Pokémon Jet opustilo letiště. Asi je vám jasné už z názvu, že nešlo o obyčejné letadlo, ale o linku, která měla vybavení i design ve stylu Pokémon. Nyní se vydalo na poslední let.

pokemon jet

Poslední letadlo z řady 777-300 Pokémon Jet bylo vyřazeno po zemětřesení 14.dubna. Šlo do údržby a a jeho Pokémon nátěr byl odstraněn. Předchozích pět generací letadel je již v důchodu kvůli vadné spotřebě paliva, což to bylo způsobeno také věkem, protože se jednalo o starší modely. Letadlům bylo už 17 let.

pokemon jet

Šušká se, že jsou již připraveny nové modely, jenž se budou předělávat do Pokémon image, takže nemusíte být zklamáni, že si již nezalítáte v pořádném japonském stylu, až poletíte na dovolenou.

  pokemon jet

Šťastný důchod!

Tagy: letadlo pokemon air posledni let

Zdroje:  Kotaku,bulbapedia