Jak by vypadaly videohry v reálném světě?

Autor: Zuzana Cinková

Na YouTube kanále devinsupertramp naleznete jedny z nejlepších herních videí. Ale nejsou to žádné Let's Play ani průvodce hrou, jsou to snímky natočené mimo svět počítačových her. Pojďme si ukázat ty nejlepší.

Jak by vypadaly videohry v reálném světě?

Kanál patří dvaatřicetiletému americkému kameramanovi Devinu Grahamovi, který má více než 3 miliony odběratelů a 533 milionů zhlédnutí. A není se čemu divit, jeho úžasná videa fascinují celý svět. Devin tvoří svá videa po většinu času sám, zaměřuje se především na extrémní sporty, zajímavá prostředí a parkour. A když se řekne parkour, tak se samo nabízí svést se na vlně Assassin's Creed mánie, čehož naštěstí využil a vytvořil naprosto dech beroucí videa inspirovaná počítačovými hrami. 

Své první parkour video na téma počítačových her vydal v roce 2012 a věnoval jej Altairovi, hlavnímu hrdinovi úvodního dílu Assassin's Creed

Po obrovském úspěchu prvního herního videa se Devin vrhl i na další díly série. Velmi propracované dílo inspirované třetím dílem Assassin's Creed, tentokrát v přírodě.

Video s názvem "Assassin's Creed 4 Meets Parkour in Real Life" natáčel přímo na nejslavnějším Comic-Conu v San Diegu, tentokráte již s podporou samotného Ubisoftu.

Jeho poslední snímek ze série nájemných vrahů pochází z Paříže a hlavním hrdinou je samozřejmě Arno a jeho parta asasínů. Je zajímavé sledovat reakce kolemjdoucích, kteří vůbec netuší, co se to kolem nich děje.

Ale abychom nezůstali pouze u jedné série, Ubisoft si Devinova videa oblíbil a pomohl mu s realizací videa s tématem Far Cry 3.

A bylo by škoda promarnit příležitost, která se naskytla s vydáním hry Far Cry 4. Delvin do videa zakomponoval i seskok hlavního hrdiny ve wingsuitu a to je teprve nářez!

Velmi povedené video naleznete i z univerza Watch_Dogs, kde se Devinovi povedlo opět propojit hru a parkour.

A máme tady také malý drb! Své příznivce si získal i díky randění s YouTube celebritou a houslistkou Lindsey Stirling, pro kterou natočil i několik videoklipů. Jedním z nich je Halo Medley.