Hráči stráví hraním o půl hodiny déle než před čtyřmi roky

Autor: Alžběta Trojanová

Jak se zdá, v Americe se hraní her dobře daří. Za minulé 4 roky vzrostla doba, u které lidé trávili čas hraním o dobrých 24 minut. Budoucnost pak vypadá ještě příznivěji.

Hráči stráví hraním o půl hodiny déle než před čtyřmi roky

Podle posledních průzkumů vyšlo najevo, že každý rok tráví lidé hraním her o něco delší dobu. A nezdá se, že by trend měl ustoupit. Zatímco v roce 2011 byla průměrná doba 44 minut denně, letos to stouplo na solidní hodinu a 8 minut.

gamers

Za nárůst času věnovaného hrám může i skutečnost, že lidé často dělají multitasking - což znamená, že u her třeba poslouchají ještě hudbu, nebo sjíždějí sociální sítě (kdo kdy nekontroloval Facebook zatímco se mu načítala nová lokace). Podle odhadů by Američané v roce 2017 měli strávit hraním dokonce hodinu a 26 minut denně.

gamers

Jak je to s českými hráči bohužel těžko říct. Většina průzkumů se totiž nezabývá průměrným časem, jako spíš udává, pouze kolik lidí hraje denně, týdně či měsíčně. Například 5-10 hodin týdně strávilo v roce 2011 na 17% českých hráčů. Dost by nás ale zajímalo, jak by podobná čísla vypadala dnes. Stejně tak, jak moc zamával s našimi návyky Youtube a Let's Play. Nakonec vzhledem k ohromnému úspěchu českých Let's Play kanálů by to mohla být opravdu hodně zajímavá čísla.