Honička s policií - zločinec se naučil dobře řídit díky PlayStationu

Autor: Alžběta Trojanová

 Taky jste si říkali při hraní Need for Speed: Rivals, jaké by to bylo, kdybyste museli ujíždět před skutečnou policií? V Británii si to vyzkoušeli na živo!

Honička s policií - zločinec se naučil dobře řídit díky PlayStationu

Adam Jones neměl nikdy řidičák, nikdy ani nenavštěvoval autoškolu - přesto dokázal solidně zatopit britským policistům. V pátek si s nimi vystřihnul honičku jak ze hry. Po ulicích města Grantham se společně proháněli až 160km rychlostí.

Policie nakonec honičku vzdala - báli se o vlastní bezpečí i bezpečí občanů. Na Jonese si tak počkali na cestě směrem za jeho přítelkyní. Stačilo pak použít ostnatý drát.

Adam-Jones-Mugshot

K velkému překvapení policie po zatčení zjistila, že Jones nikdy nenavštěvoval žádnou oficiální autoškolu. Všechny svoje řidičské triky se naučil díky hraní na PlayStationu. Jakou hru pařil už ale zpráva neudává - podle popisu to ovšem vypadá na zarytého fanouška Need for Speed.

Mimochodem pokud vás zajímá, jak to s Jonesem dopadlo, tak dostal 12 měsíců za mřížemi a 3letý zákaz řízení. Trest si vysloužil i díky škodě za 70 000 korun, kterou během svého závodního řádění způsobil.