Deadpool - co všechno museli tvůrci vyhodit z filmu kvůli malému rozpočtu

Autor: Alžběta Trojanová

58 milionů dolarů - s takovým rozpočtem se museli potýkat tvůrci filmu Deadpool. Na superhrdinský snímek je to proklatě málo. Třeba takový Captain America: Návrat prvního Avengera stál 170 milionů! Jak se ale zdá, všechno zlé je pro něco dobré.

Deadpool - co všechno museli tvůrci vyhodit z filmu kvůli malému rozpočtu

Deadpool měl na rozpočet smůlu. Studio nejprve odkleplo 65 milionů (což už je samo o sobě hrůza). Další rána ale přišla vzápětí. V době, kdy byla pre-produkce v plném rozjezdu, najednou producenti přišli s tím, že autoři musí rozpočet zmenšit o necelých 11%! Ve scénáři tak vzniklo hned několik změn.

–SPOILERY-

Deadpool

Například když se Deadpool na začátku snaží dopadnout Ajaxe na motorce, měla následovat epická honička. Místo toho ale Deadpool hodí svojí katanu na motorku a vše je vyřešeno. Podobně je na tom i závěr. Scéna, kdy Deadpool zapomene svojí tašku s množstvím zbraní v taxíku, byla přidaná, aby se autoři vyhnuli megalomanské přestřelce, která měla následovat.

deadpool

Nízký rozpočet měl ovšem vliv také na obsazení. Například Dr. Killebrew byl původně hlavní šéf projektu, který prodává uměle vytvořené mutanty. Protože by to ale znamenalo další postavu a s tím i víc peněz… musel si hlavního záporáka střihnout sám Ajax. Tedy pardon… Francis!

Deadpool

Garrison Kane, postava, která má biomechanické ruce, logicky také odpadla (příliš mnoho CGI). Stejně dopadli i záporáci Sluggo a Wire – ty nahradila mocná Gina Carano a její postava Angel Dust.

Deadpool

Zajímavé je také obsazení Negasonic Teenage Warhead. Autoři chtěli od začátku alespoň dva X-Meny. Ať už ale přišli s jakýmkoliv jménem, producenti to zazdili, že licencování takového hrdiny by stálo moc peněz. Nakonec tým vyšťáral v podstatě zcela neznámou Negasonic a naštvaná teenagerka dostala zelenou.

deadpool

Jak se tedy zdá, genialita celého Deadpoola neleží jenom ve vtipných hláškách a dobrém marketingu. Možná že právě omezený rozpočet vybičoval autory k pořádnému výkonu. Ostatně není to první případ podobného druhu. Zatímco rozpočet geniálního Pána prstenů byl až směšně malý, otřesný Hobit rozhazoval, kde se dalo. Jak tedy dopadne (teď už zcela jisté) pokračování Deadpoola je otázka. Ale snad nám tvůrci předvedou, že to dokážou roztočit i s pořádným balíkem.