V Minecraftu najdete vytvořené detailní Severní Irsko - zaplatila si to vláda

Autor: Alžběta Trojanová

Minecraft je tak ohromný fenomén, že ho nemohou ignorovat ani politici. Některé země se tak rozhodli tuhle hru využít jako zajímavý způsob propagace.

V Minecraftu najdete vytvořené detailní Severní Irsko - zaplatila si to vláda

 Severní Irsko si nechalo vytvořit speciální mapu, ve které najdete kompletně celé jeho území převedené do světa Minecraftu. Na rozdíl od projektu nadšenců, kteří takhle vytváří Velkou Británii na vlastní pěst, je tohle oficiální projekt přímo hrazený vládou.

Náklady na výrobu ovšem nebyly nijak ohromné - vzhledem k tomu, že mapu vytvářel internista po dobu dvou týdnů. I tak je to ale zajímavý způsob, jak pomáhat s propagací vlastní země a popřípadě motivovat děti k tomu se učit něco o své domovině.

Není to poprvé, co mají představitelé Severního Irska vřelé vztahy s tvůrci Minecraftu. Pro účely vzdělávání se letos v březnu spojili s výukovou divizí Mojangu a zajistili hru zdarma do škol pro druhý stupeň!

A co se týče map, oficiální verze podporované přímo státem existují i v jiných zemích - například v Dánsku. To se ovšem od té doby potýká s bizarním problémem - mapu totiž loni napadli kybervandalové, kteří všude vyvěsili americké vlajky!