Nový seriál Daredevil – přehled recenzí

Autor: Alžběta Trojanová

Možná jste zaznamenali, že v zahraničí vyšel nový seriál Daredevil z produkce Netflixu. A možná stejně jako my přemýšlíte nad tím, jestli tuhle novou komiksovou adaptaci vyzkoušet. Máme tak pro vás jednoduché řešení. Přehled recenzí u nás i ve světě!

Nový seriál Daredevil – přehled recenzí

Jak se zdá, Daredevil si vede zatím více než dobře, a to i přes to, že téma slepého právníka, který po večerech natahuje červenou kůži a bojuje se zločinem, nepatří mezi nejjednodušší k adaptaci. Nakonec na otřesný film s Benem Affleckem v hlavní roli, který šel do kin v roce 2003, se nedá jen tak zapomenout. Co ale seriál? Dostál Netflix svojí pověstné kvalitě? A může roztomilý ušáček Charlie Cox obstát v roli takové postavy?

Netflix-Daredevil-TV-Show

Hodnocení CSFD:

90%

V komentářích převládá všeobecné nadšení, často se tu srovnává s Agenty S.H.I.E.L.D. a jejich podstatně horší kvalitou. Často vyzdvihovaná realistická atmosféra a především temný podtón. Ve velmi výjimečné kritice pak padají slova jako „nuda“ a „zdlouhavé monology“ – tím to ale končí.

marvel-daredevil4

Hodnocení IMDB.com

9,4

I na IMDB se nešetřilo chválou, především ze stran fanoušků předlohy. Relativně upozaděná kritika se snáší především na pomalejší tempo a hlavně fakt, že Daredevilovi trvá, než se stane vlastně klasickým hrdinou.

Daredevil-Poster-Marve

Hodnocení Serialzone.cz

84%

Hodnocení 91 uživatelů je sice menší než v případě imdb nebo csfd, ale i tady se zdá, že panují především pozitivní ohlasy.  

charlie-cox-says-daredevil-is-marvel-s-darkest-project-yet-168960-a-1413929263-470-75

Recenze TVzone.cz

8/10

Milan Rozšafný dal seriálu rozšafnou osmičku – mezi plusy řadí především temnou atmosféru a syrovou brutalitu i celkové uvěřitelné zasazení seriálu (v porovnání se seriály jako Arrow nebo Gotham), mínusy jsou pak již několikrát zmíněné pomalejší tempo a úvodní nutnost představit hlavní hrdiny.

„Daredevil prozatím plně využívá svého potenciálu a má výtečně našlápnuto k tomu stát se dosud nejtemnější a nejvýraznější televizní comicsovkou, kterou Marvel upřímně potřeboval jako sůl. Na své si pak přijdou i čtenáři papírových předloh, jejichž oblíbený strážce spravedlnosti se konečně dočkal té správné péče.“

Daredevil
Recenze IGN.com

8/10 - 9/10

IGN recenzovalo jednotlivě každou epizodu a v podstatě se pravidelně střídalo v hodnoceních mezi 8 a 9, což je parádní výsledek. Mezi vychvalované momenty patří například bitka v chodbě ve stylu The Raid, změření se na záporáky, ale i psychologie postav. Kritika tak opět padá místy na tempo – především pak díky flashbackům.

Tagy: seriál přehled recenzí Daredevil

Zdroje:  Archiv