Nejlepší videoherní hudba roku 2015

Autor: Zuzana Cinková

Každý rok pod našimi klávesnicemi a gamepady projde spousta her. Ale uvědomili jste si někdy, jak je důležitá součást celé atmosféry hry hudba? My jsme si sestavili takový malý výběr těch nejlepších videoherních soundtracků, které jste mohli v letošním roce slyšet.

Nejlepší videoherní hudba roku 2015

The Witcher 3: Wild Hunt 

Říká se, že nejlepší má přijít nakonec, ale my tím začneme. Za nás je nejlepší skladba ze hry letošního roku píseň od Priscilly ze hry Witcher3: The Wild Hunt. Koho nedojala, tak nemá srdce! Tento track byl nazpíván v několika jazycích a největší úspěch rozhodně sesbírala polská, anglická a japonská verze. 

Anglická verze:

Polská verze:

Japonská verze: 

Assassin’s Creed Syndicate

Každý soundtrack série Assassin's Creed je prostě skvelý. I když se skladatelé mění, tak kvalita rozhodně neupadá. Hudbu k Assassin's Creed Syndicate složil Austin Wintory, který byl v minulosti nominován na cenu Grammy a dokázal tak, že se svým předchůdcům dokáže vyrovnat v plné síle. 

Bloodborne

Skladatelé Yuka Kitamura, Tsukasa Saitoh a Nobuyoshi Suzuki odvedli výbornou práci. Hudba je klidná, velmi napínavá, ale jde pouze o ticho před bouří, které přechází v děsivou grandiózní akci. Velmi podařené jsou vokály, které dodávají hudbě tu správnou děsivou atmosféru. Rozhodně palec nahoru!

Undertale

Když posloucháte soundtrack ze hry Undertale, tak to ze začátku vypadá, jako klasický návrat k retro indie hudbě. Ale není tomu tak, dejte tomu čas, postupně zjistíte, jak moc je soundtrack neobvyklý a přitom krásný. Každá skladba vám bude připomínat jinou část hry a příjemné vzpomínky se vám budou vracet, jako kdybyste hru právě hráli.

Life is Strange

Rozhodně nejemociálnější hrou tohoto roku byla Life is Strange. Tolik emocí, tolik rozhodnutí, které vám obrátilo hru naruby. Celý den jste pak chodili a přemýšleli, zda bylo vaše rozhodnutí správné. A takový je i soundtrack, najdete v něm smutek, radost a spoustu emocí, které jste ve hře prožili. Skvělé dílo!

Ori And The Blind Forest

Pokud jste hru hráli, tak musíte uznat, že hudba, jež vás doprovázela, je naprosto úžasná a dělala hru tím, čím je a to uměleckým dílem. Nejen, že hra je sama o sobě krásná, ale soundtrack vše dokonale doplnil. Hned prvních patnáct minut hry vás muselo rozhodně dojmout a může za to z obrovské části právě tato skladba:

Tyto skladby jsou pro nás to nejlepší, ale tento rok vyšlo spousta skvělé videoherní hudby. Pokud máte i vy některou oblíbenou, budeme rádi, když se o ni podělíte do komentářů.