Blbosti kolem her v televizních seriálech

Autor: Alžběta Trojanová

Televizní seriály musí držet krok s dobou, takže jsou videohry jejich běžnou součástí. Problém ale je, že tvůrci často nemají o gamingu nejmenší ponětí a všechno prostě splácají dohromady. Pojďme tak mrknout na ty největší zločiny proti hrám, co se v televizi objevily.

Blbosti kolem her v televizních seriálech

Vrah v Second Life

V pátém díle čtvrté sezóny seriálu Kriminálka New York musí hlavní hrdina Mac vstoupit v utajení do Second Life, aby odhalil vraždu jedné z hráček. Mimochodem vraha nedostihne, ale je to (pozor spoiler!) buchta se zelenými vlasy. Asi protože je to na hraně!

Hacklé Gears of War

Kriminálka New York má videohry ráda a proto se k tomuhle tématu vrátila ještě v osmé sezóně, přesněji pak v 15. díle. Během epizody vyjde najevo, že zlý hacker použil HTML kód (psaný Comic Sansem!!), aby nahackoval Gears of War 3.

Prince of Persia obsahuje tajný vzkaz!

V 7. epizodě seriálu Na doživotí (který běžel i u nás) se vyšetřovatelé pustí po stopě drogového dealera. Ten hacknul hru Prince of Persia: The Two Thrones, aby tam skryl informace.

wat-meme Policejní vyšetřovatelé tak zneužijí místního nerda, který samozřejmě žije se svojí matkou a má ve skříni kostým kapitána Kirka (jinak by to nebyl gamer, že), aby hru dohrál. Protože – logicky tím se odkryjí schovaná data.

wat-what

Mrkněte, co se stane dál.

Rage jako railshooter

Rage i přes jisté kvality u hráčů jednoduše vyšumělo. Možná za to mohla falešná reklama v Breaking Bad (alias Perníkový táta v češtině). Kdyby k tomu skutečně přikládali takovou periférii, třeba by ta hra byl komerční úspěch! Jinak – zrovna Breaking Bad by si tyhle věci snad mohl trochu pohlídat…  

Co-op bez split-screenu

Seriál Scrubs – Doktůrci je naprosto legendární, o tom není pochyb. Ale i mistr tesař se prostě někdy utne. V epizodě s názvem My Hard Labor to vzali z gruntu. Nejen, že tu padnou výrazy jako Warthogs a Jackals – což jsou termíny, které jasně označují Halo – ačkoliv na obrazovce běží Enemy Territory: Quake Wars, ale navíc Turk a Carla hrají hru pro dva zcela jasně v singleplayeru. Tak teda hodně štěstí.

Český zářez předčí vše

I Česko má svůj videoherní zářez a rozhodně stojí za to! V seriálu Nevinné lži z produkce České televize se epizoda jménem Hra přímo kolem jednoho MMO motá. Bohužel archiv neumožňuje vložit sem video přímo, přesto doporučujeme kliknout na odkaz a podívat se na vlastní oči. Samozřejmě ideálně na celou epizodu, pokud ale nemáte čas, stačí video pustit od 36. minuty a pokochat se! Nezbývá než popřát: „kontrol funkce IDDQD!“

  

Tagy: hry seriály trapasy

Zdroje:  Archiv