Návod, jak udělat správný obličej Maxe Payna

Autor: Alžběta Trojanová

Tvůrci slavné noirové detektivní série Max Payne, slaví kulaté dvacetileté výročí. Právě takové významné kulatiny je vyburcovali k natočení speciálního videa, kde vás naučí, jak udělat obličej, jako správný Max Payne.

Návod, jak udělat správný obličej Maxe Payna

Sami Järvi, známý jako Sam Lake, je hlavní scénárista v Remedy, takže má na svém triku jak příběh prvního a druhého Maxe Payna, tak třeba i později vydaného Alana Waka. S Maxem ho ovšem pojí ještě jedno pouto - a to vzhled. Když Max Payne vznikal ve finském studiu za trochu punkových podmínek, neměli autoři peníze na herce. Postavy tak hráli jednotliví zaměstnanci firmy a roli Maxe dostal právě Sam. Obličej prvního Maxe Payna proto nepatří možná mezi ty nejkrásnější, ale zase je pořádně autentický!

Sam vám pak v posledním videu vysvětlí, jak takového obličeje dosáhnout. Ještě před tím si ale můžete poslechnout, že chlapci a dámy z Remedy chystají show na Gamescomu s novou ukázkou připravované hry Quantum Break. Video také vyzývá ke speciální soutěži, kde stačí natočit video vzpomínku na nejlepší moment se hrou od Remedy a můžete vyhrát letenku do Finska na párty, kterou vývojáři pořádají. Tak se zamyslete, třeba na něco vtipného vzpomenete!