Hrajeme offline: Monopoly podle herní předlohy

Autor: Zuzana Cinková

Znáte takovou tu situaci, když vypadne proud a vy nevíte co si počít se svým životem? Právě pro tyto chvíle jsou zde stolní hry. Dnes vám představíme Monopoly, které jsou podle herních předloh. 

Hrajeme offline: Monopoly podle herní předlohy

Monopoly hrál snad v životě už každý, je to desková hra, která zprostředkovává hráčům mechanismy trhu a obchodování a hraje se již od roku 1943.

Nintendo Monopoly

Tato edice má několik verzí, ale první vznikla v roce 2006 a najdete zde odkaz na spoustu her od Nintenda, například Metroid, Luigi's Mansion, Kirby's Adventure, Zelda a desítky dalších. Místo městských čtvrtí obsazujete jednotlivé herní postavy, hotely jsou zde nahrazeny hvězdami a místo domů stavíte houbičky. Jako herní kameny zde slouží například Linkův štít, NES ovladač, Mariova čepička a sud Donkey Konga, ale jednotlivé edice se od sebe mohou lišit. 

monopoly

Herní kameny ve verzi z roku 2006.

monopoly

Pokémon Monopoly

Monopoly vychází z Yellow verze Pokémon a tedy regionu Kanto, z první části Pokémon světa, který jsme měli možnost si zahrát. Existují i další edice zasazené do jiných dílů herní série, takže Pokémon Monopoly nezůstalo u jednoho vydání. Obchoduje se v měně Pokémon dolaru a zabíráte jednotlivé Pokémony z městských stadionů. Jako hrací kameny slouží postavičky Pikachu, Bulbasaura, Charmandera, Squirtla, Jigglypuffa a Eevee.

monopoly

Hrací kameny Pokémon Monopoly.

monopoly

Assassin's Creed Monopoly

Nejoblíbenější herní série od Ubisoftu vyšla také jako Monopoly s oficiální licencí. Ve hře obsazujete jednotlivé oblasti z celé herní série jako Boston, New York, Řím a další. Platíte Abstergo kredity a v krabici naleznete hrací postavičky všech důležitých asasínů: Altaïr Ibn-La'Ahad, Ezio Auditore da Firenze, Ratonhnhaké:ton, Aveline de Grandpré, Edward Kenway a Arno Dorian. Prodává se i u nás a to kolem třinácti stovek.

monopoly

Za koho byste si zahráli vy?

monopoly

Mass Effect Monopoly

Cestování po galaxii na vlastním stole skrze tři díly série Mass Effect. Můžete hrát za helmu N7, osobní vesmírného křečka kapitána Sheparda, Normandy, Omni, vesmírnou krávu (shifty looking cow) a vozítko Mako. Tato hra měla vyjít na konci srpna pro Kanadu a USA, ale třeba se dostane i k nám, vypadá velmi lákavě.

mass_effect_monopoly

My bychom určitě hráli za osobní vesmírného křečka kapitána Sheparda!

etc-game-me-monopoly-detail

Monopoly, ze zaměřením vyloženě na hry je spousta. Můžete mít doma například Zelda Monopoly, Fallout Monopoly, Sonic The Hedgehog Monopoly, Street Fighter Monopoly a šeptá se i o Grand Theft Auto Monopoly. Otázkou je, jestli si je někdy zahrajeme, protože většina vychází pouze pro Ameriku a Kanadu.

Tagy: Assassin's Creed Mass Effect Monopoly nintendo

Zdroje:  BioWare,monopoly.com