8bitová hra ve stylu District 9 je boží!

Autor: Alžběta Trojanová

Zatímco všichni čekáme na to, až se vrátí Christopher pro Wikuse, tak jako slíbil (už je to šest let!! Říkal jsi, že za tři roky budeš zpátky!!), můžeme si aspoň pustit verzi filmu ve stylu staré arkádovky.

8bitová hra ve stylu District 9 je boží!

District 9 byl naprosto skvělý režisérský debut Neilla Blomkampa - sice  existují škarohlídi, co najdou pár děr ve scénáři, obecně šlo ale o překvapivě chytrý film s nečekaným námětem a hlavně za pakatel - což v Hollywoodu obzvlášť milují. Problém je, že Neillova kariéra šla od té doby od desíti k pěti (především díky scénářům, které si tak nějak tvrdošíjně píše pořád sám).

Jestli se vzpamatuje, nebo skončí v režisérském pekle spolu třeba s M. Night Shyamalanem, to se ještě ukáže. Nakonec na rok 2017 chystá nový film ze světa Vetřelce - a jestli pokazí i ten svojí sociální agitkou a blbě napsanými hrdiny, tak ať si nás nepřeje!

 

Do té doby si ale můžeme vychutnat alespoň tenhle krátký filmeček, který spojil Disctrict 9 a staré 8bitové hry. Pokud jste film neviděli, tak pozor! Je to vlastně jeden velký spoiler! Mimochodem sám Blomkamp házel video k sobě na Twitter, a jak se zdá, je nadšený.