7 nejšílenějších parťáků ve hrách

Autor: Alžběta Trojanová

Ve hrách jsme se setkali už s různými společníky hlavních hrdinů - ať už jde o dvouocasou lišku, modrou mimozemšťanku, nebo třeba velkého robota. Nic z toho ovšem nemá na ty, co jsme vybrali do dnešního žebříčku!

7 nejšílenějších parťáků ve hrách

Morte (PlaneScape Torment)

PlaneScape Torment je pohřebně laděná hra, takže váš průvodce v podobě levitující mluvící lebky dává vlastně dokonalý smysl. Co ovšem chybí Mortovi na těle, to dohání svými hláškami. Jedovaté, úchylné a nebo prostě jen vtipné. Tuhle lebku zkrátka chcete mít v partě.

Sidekick

Johnson (Shadows of The Damned)

Shadows of The Damned byl titul, který posbíral takové ty nešťastné sedmičky v hodnoceních a profrčel bez většího zájmu hráčů do propadliště herních dějin. Přitom tu hlavního hrdinu doprovází hodně osobitý démon se zálibou v jahodách, který je zakletý do podoby hůlky! Jak tohle mohlo dostat 7/10?!

Sidekick

Democratus (Anachronox)

Jo! Vidíte správně! Ve 14. let staré hře Anachronox stojí po vašem boku skutečně celá planeta! Její obyvatelé totiž dosáhli značného technologického vývoje a tak v jeden moment svojí domovinu zmenší, aby se přidali do vašeho týmu.

Sidekick

Nick Carlyle (Lollipop Chainsaw)

Nick je vlastně dost obyčejný teenager. Má rád badminton, hraje na basovou kytaru a chodí s holkou svých snů. Jenže… jednoho dne Nicka pokoušou zombíci a aby se nenakazil, jeho holka Juliet mu odřízne hlavu od těla. Po zbytek hry ho pak nosí u pasu jako takový mluvící talisman.

Sidekick

GLaDOS (Portal 2)

V prvním Portalu je GLaDOS děsivě vyhlížející umělá inteligence, se kterou si to na konci rozdáte pěkně na férovku – ve dvojce se shodou okolností (a tak trochu vaší vinou) stane místo toho bramborovou baterií. Návod na to, jak si udělat takovou pěknou jedlou baterku doma, najdete například tady.

Sidekick

Darkling (Darkness II)

Vypadá jako takový obyčejný skřeťák, ve skutečnosti jde ale o samotného zplozence Temnoty. Zatímco v prvním díle hry jste si vyvolávali celou armádu různých pohůnků, ve dvojce máte jednoho všestranného. Britský přízvuk, drzé hlášky a chcíplá kočka místo čapky z něj sice nedělají toho nejdivnějšího parťáka v našem seznamu, ale rozhodně jsme si ho pro to zamilovali.

Sidekick

Handsome Jack (Tales from the Borderlands)

Postava Handsome Jacka sama o sobě není zas tak divná. Je to takový ten standardní psychpatický záporák, co chce všechno a všechny mrtvé. V adventurním dobrodružství od Telltale ale tenhle cápek dostal trochu jiný ráz. Stal se z něj totiž jakýsi digitální otisk, který vidí pouze hlavní hrdina. Na to, jak se to celé vyvrbí si ovšem budeme musel ale počkat.

Sidekick

Tagy: žebříček top side-kicks

Zdroje:  Archiv