12 nejlepších psů ve hrách

Autor: Alžběta Trojanová

Pes je přítel člověka, takže je naprosto samozřejmé, že je často součástí her. Pojďme se tak společně podívat na jádro pudla...eh... tedy ty nejlepší herní čoklíky!

12 nejlepších psů ve hrách

Fable II a III

Psisko z Fable vzniklo vlastně jako takový manipulativní prvek pro hráče. Když totiž budete mít po svém boku chlupáče, který má vyplazený jazyk, tváří se děsně roztomile, aportuje a navíc ještě pomáhá hledat poklady, přiroste vám Albion k srdci, ať už jsou jeho obyvatelé sebevětší idioti.

Fable3 Wolfenstein

Už ve starém Wolfensteinovi vám dokázali psiska pěkně zavařit, o to horší je to v The New Order, kde se stali doslova mašinami na zabíjení. Kampfhund, neboli bojový pes, si i přes svůj robotický vzhled ale zachoval klasické psí chování, takže například rád aportuje. Třeba i tyčový granát. Au!

wolfik Resident Evil

Hafani z Residenta jsou hned dvojího druhu. Najdete tu zombí psi náhodně nakažené t-virem, ale i ty v rámci projektu Cerberus, které Umbrella vědomě nakazila, aby vytvořila dokonalé bojové plemeno. Rozdíly ovšem nejsou zásadní. Mimochodem zombí psiska objevují i ve filmovém zpracování série, přičemž v případě prvního dílu měli tvůrci problém při natáčení - psí herecké hvězdy si totiž kousky masky v podobě syrového masa ze sebe neustále ožírali.

resi Silent Hill

I Silent Hill má hned několik druhů psů. Jedním je zmutované démonické monstrum, s obří čelistí, bez chlupů a s kousky masa, které odpadávají. My jsme ovšem fanoušky spíše toho druhého – Mira je pes plemene Shiba Inu, a potkáte ho v Silent Hill 2. Přesněji, jestliže se vám podaří získat tajný psí konec, který je naprosto…geniální! Podívejte se sami.

Groaner

Fallout

Co by to bylo za seznam herních psů, kdybychom nezmínili Dogmeata. Tohle věrné psisko provází celou sérii Fallout už od prvního dílu, kde si ho můžete získat na svou stranu, jestliže mu nabídnete iguanu na špejli. Sám Dogmeat pak vzniknul jako takové pomrknutí na fanoušky Mad Maxe.

Dogmeat_FO3 Sam & Max

Tahle legendární dvojice, která začínala v komiksu, ale nakonec se spokojeně uhnízdila v žánru adventur, v našem žebříčku nesmí chybět – resp. alespoň ne její psí polovina. Max jako policista na volné noze podle svého tvůrce patří do plemena vlkodavů, ačkoliv proporce tady moc nesedí.

sam-max MDK

Max ze série MDK patří rozhodně mezi ty největší psí frajery tady. Nejen, že má šest nohou, což už je samo o sobě dost cool, krom toho se ale také dokáže postavit na zadní a střílet tak čtyřmi zbraněmi najednou. Navíc má jet-pack. JET-PACK! Co je kruci víc?!

mdk Call of Duty: Ghosts

Když oznámili, že v Call of Duty: Ghosts půjde hrát za psa, nejedno pejskařské srdce zaplesalo. Vlčák Riley umí vyčenichat výbušniny, ale také sejmout celou helikoptéru – všechno znělo dokonale. Zklamání ovšem přišlo v době vydání, kdy se ukázalo, že Call of Duty skutečně nebude psí simulátor a Riley se objevil jen v pár misích.

Call-Of-Duty-Ghosts-dog1

Mega Man

Už jsme tu měli robotické psi, zmutované psi, psi co dokážou posadit helikoptéru, ale i psi, co lítají s jet-packem. Herní psi dokážou snad vše. Dokonce se třeba změnit v ponorku. Přesně to umí totiž věrný psí kamarád Rush z Mega Mana. Krom ponorky zvládá také vznášedlo, nebo odrážecí pružinu. Tohle je pravý přítel člověka!

Rush_art Grand Theft Auto 5

Chop z GTA 5 je rotvajler s duší. Velmi nadrženou duší. Ostatně ve hře se pokouší obcovat s jinými psi, stejně tak to podle Lamarova profilu na Lifeinvaderu zkouší na kočku. Ani se tak nedivíme, že když Rockstar udělal plyšovou verzi Chopa pro fanoušky, přidal mu speciální růžovou kapsičku v okolí genitálu. Eh…

gta other-chopwhistle-detail-03 Duck Hunt

Vzpomínáte na Duck Hunt? Tuhle legendární a už poněkud plesnivou hru si můžete zahrát například zde. A pochopit proč je místní lovecký pes tolik nenáviděnou postavou! Nakonec kdo by měl rád, aby se mu někdo takhle bezostyšně vysmíval.

super-smash-bros-4-wii-u The Elder Scrolls V: Skyrim

Psi můžete volně potkat po celém Skyrimu, my bychom ovšem rádi mluvili o jednom speciálním – Barabsovi. Tenhle mluvící vlkodav vás totiž zavede na speciální quest, který v podstatě nemá šťastného konce. Pro nás to bylo dosti traumatické, poučení zní, držte se od daedriců raději dál!

barbas-2

 

 

 

Tagy: pes žebříček the best of

Zdroje:  Archiv