Znovu potvrzeno! Vědci říkají, že hry jsou pro vás dobré

Autor: Alžběta Trojanová

Mezi nehráčskou obcí často panuje mýtus, že hry způsobují u mladých agresivitu. Mnohé studie ale potvrzují, že hraní her je pro nás naopak přínosné. To ostatně dokládá i nedávný výzkum na Wisconsinské univerzitě.

Znovu potvrzeno! Vědci říkají, že hry jsou pro vás dobré

Hrajete FPS hry jako třeba Counter-Strike nebo Call of Duty? Tak super! Znamená to, že si vlastně trénujete mozek. D9ky těmhle hrám totiž trénujete základní lidskou reakci útěk nebo boj. Díky tomu tak musíte umět rychle rozpoznat nebezpečí, umět ho správně vyhodnotit a podle toho adekvátně zareagovat.

Podobně pomáhají i závodní hry jako třeba Need for Speed, ale třeba i pomalejší strategie. Nemusí jít vždycky o násilnou hru. Důležité je, že i tituly ve kterých musíte třeba jen klikat na různobarevné rybičky, pomáhají vašemu mozku.

smart games

A chcete ještě dobrou zprávu na konec? Změny na mozku vytvořené právě jeho trénováním za pomoci her mají dlouhodobý účinek. Najdete je tak i u lidí, kteří třeba pět let nic nového nehráli. Tak to je celkem dobrý argument, až se rodičové nebo partneři budou vztekat, co tak dlouho sedíte u her. Vy zkrátka trénujete svůj mozek!

Tagy: FPS hry pomáhají trénink mozku ultimátní argument

Zdroje:  http://cogconnected.com