Výzkum mluví jasně: email je přežitek, teď se hrají hry

Autor: Alžběta Trojanová

V Americe udělali průzkum, jak to mají vlastně mlaďoši v dnešní době s technologiemi. Dotazník byl zaměřený na teenagery mezi 13 - 17 lety a přišel s vcelku zajímavým zjištěním. Alespoň, co se týče her.

Výzkum mluví jasně: email je přežitek, teď se hrají hry

Výzkum se zabýval tím, jak vlastně dnešní technologie ovlivňují přátelství - a vyšla z toho řada zajímavostí. Například dnešní teenageři se v polovině případů seznámí s nějakým přítelem online - a to hlavně na Facebooku nebo Instragramu.

Nás ovšem zaujalo něco jiného - a to způsob, který využívají dnešní mladí k vzájemné komunikaci. Dobrých 13% komunikuje každý den se svými přáteli pomocí videoher! Je to dokonce víc procent, že má starý dobrý email (jinak samozřejmě zvítězily hlavně instantní messangery).

aaa

Videohry si vůbec vedly dobře. 72 % dnešních amerických mladých hraje hry, přičemž chlapců hraje 84 %, dívek pak nezanedbatelných 59 %. Díky hrám pak našla nové přátelství řada z nich - abychom byli přesnější, celých 57%.

Zajímavá jsou i další čísla, co se týkají her. Například ti chlapci, co hrají online hry, v 79 % případů používají voice-chat. U holek je to už jenom 28 %!

Pokud vás dotazník zaujal, určitě se na něj mrkněte - najdete tam spoustu jiných statistik - jako třeba kolik děvčat si raději píše a jak je to s telefonováním. Nás by každopádně dost zajímalo, jaká čísla by vyšla pro české teenagery. Snad to někoho napadne udělat!