Vydělávali tisíce za zfalšované zápasy ve StarCraftu II, teď jim hrozí vězení

Autor: Alžběta Trojanová

Není to zas takové překvapení. Sázkařské podvody se dějí v boxu, ve fotbale, tak proč by k nim nedocházelo nakonec i v progamingu?

Vydělávali tisíce za zfalšované zápasy ve StarCraftu II, teď jim hrozí vězení

Jižní Koreou otřásá nedávný skandál. Až dvanáct profesionálních hráčů bylo zatčeno za podvody při zápasech ve StarCraftu II. Mezi obviněnými jsou trenér týmu Prime, Gerrard a hráč YoDa ze stejného týmu.   

Podle zprávy korejské asociace e-sportu minimálně pět letošních zápasů bylo letos ovlivněno. Gerrard a další hráči získali za každý zápas mezi v přepočtu 100 000 Kč - 400 000 Kč, aby ovlivnili jeho výsledek. Vzhledem k tomu, že je sázení v Jižní Koreji striktně omezené, k obvinění se tak přidalo ještě vysoké sázení, což byla především záliba Gerrarda, který si tak přišel ještě na 1 milion korun k tomu.

 

Údajně celá situace vznikla díky velkým finančním problémům, do kterých se Gerrard dostal. Výsledek je ovšem trestní stíhání, doživotní zákaz hraní StarCraftu, ale nejspíš také tučné odškodné, které budou muset hráči i trenér zaplatit korejské asociaci. Zkrátka podvádět se nevyplácí!