Všichni si mysleli, že už je deset let mrtvá, ona jen hrála hry

Autor: Alžběta Trojanová

Číňanka před deseti lety beze stopy zmizela. Rodiče si mysleli, že dávno zemřela, místo toho ale celou dobu vysedávala po kavárnách a hrála onlinovky.

Všichni si mysleli, že už je deset let mrtvá, ona jen hrála hry

CrossFire musí být asi zatraceně dobrá hra, když vás na deset let vyláká z domova. To se totiž přesně stalo dnes už 24leté Xiao Yun z provincie Če-ťiang. Před dobrou dekádou se dívka pohádala se svými rodiči a uprchla. Po zbytek času pak žila po internetových kavárnách. Něco málo jí dávali kavárenští patroni, občas si přivydělala za kasou. Většinu času ovšem trávila neustálým hraním hry CrossFire.

Policie nedávno Číňanku našla a odvedla na stanici, kde vyšla celá pravda najevo. Dostala tak pokutu v přepočtu okolo 4000 korun a byla poslána domů. Matka se pro média vyjádřila, že už se svojí dcerou nemíní pohádat. Jestli se jí to povede, to je samozřejmě otázka.

Pokud vás každopádně fenomén života po internetových kavárnách zajímá, určitě mrkněte na tenhle krátký dokument z Japonska. Vzhledem ke komplikovanému životnímu stylu se internetové kavárny staly útočištěm pro lidi bez práce nebo s omezenými finančními prostředky. Výsledkem je zajímavý, i když poměrně depresivní obraz z jejich života. Mimochodem nezapomeňte zapnout titulky!  

Japan's Disposable Workers: Net Cafe Refugees from MediaStorm on Vimeo.