Srovnání GTA V a skutečných míst z Los Angeles

Autor: Alžběta Trojanová

To, že je Los Santos podle amerického města Los Angeles asi ví každý, kdo kdy hrál GTA V. Jak moc přesně ale fiktivní město odpovídá skutečnosti? Podívejte se do galerie.

Srovnání GTA V a skutečných míst z Los Angeles

Srovnání Los Santos a Los Angeles přinesl nedávno na Redditu uživatel BlenderGuru, který si dal pečlivě záležet na tom, aby vyfotil přesně ty stejné záběry, jaké jsou ve hře.

GTA realita

Díky tomu je tak vidět, jak si dal Rockstar opravdu pořádnou práci při tvorbě Los Santos. Určit  rozdíl mezi hrou a skutečností je místy vlastně docela fuška.

GTA realita

Nejlepší tip, který můžeme nabídnout je sledovat mraky. Skutečné Los Angeles je totiž bez jediného mráčku - Los Santos má stylové bílé obláčky.

GTA realita

Stejně tak je rozdíl poznat i na počtu lidí či dopravě. Na druhou stranu, kdo by chtěl takhle přeplácané ulice. Realita je nudná! Hry jsou lepší!

GTA realita

Největší rozdíl mezi Los Santos a skutečným Los Angeles je pak především velikost. V Los Santos je všechno tak trochu víc nalepené na sebe. Je to pochopitelné, vzhledem k tomu, že Los Angeles je veliké 1 302 km² (to je skoro 3x tak velké jako Praha).

GTA realita

Jedno z nejdetailnějších zpracování Los Angeles pak najdete ve hře L.A. Noire, kde autoři vzali opravdu každý detail.

GTA realita

V Rockstar se místo toho ale jednoduše zaměřili hlavně na dominanty.  

GTA realita