Redakce napsala parodickou recenzi na Uncharted 4, teď mají kvůli tomu tvůrci problém

Autor: Alžběta Trojanová

Jak nevinný žertík může mít bizarní dohru.

Redakce napsala parodickou recenzi na Uncharted 4, teď mají kvůli tomu tvůrci problém

K pochopení celého příběhu musíte znát web Metacritic.com. Ten sbírá recenze od vybraných redakcí, započítává jejich hodnocení a vytváří průměrnou známku pro danou hru (ale i film nebo seriál). Můžete si tak udělat letmou představu o tom, co si vlastně novináři a tzv. odborná kritika o daném kousku myslí.

uncharted

V případě her je pak zajímavé, že recenzentské hodnocení často ovlivňuje i odměny pro studio. Slavný příběh koluje kolem studia Obsidian a jejich Fallout: New Vegas. Studio mělo dostat podíl z prodejů v případě, že hra bude mít hodnocení 85 a výše. Bohužel to studiu uteklo jen o jediný bod.

uncharted

No, zpátky k Uncharted 4. Asi už tušíte, co se stalo. Washington Post napsal parodickou recenzi, kde dal Uncharted 4 hodnocení 4/10 s komentářem, že je čtvrtý díl naprosto zbytečný. Bohužel i přes to, že je patrné, že jde o redakcí míněný vtip, hodnocení 4/10 se stejně dostalo do seznamu recenzí na Metacritic a studiu tak kazí skóre.

uncharted

Vzhledem k tomu, že jde o jednu jedinou negativní recenzi, je jasné, že to autorům žíly trhat nebude, na druhou stranu, takhle nízké hodnocení už jim může zamávat s průměrným hodnocením o jeden bod. A jak víme z příběhu o Obsidianu – jeden bod v tomhle případě může znamenat hodně!

Tagy: parodie fail Uncharted metacritic stranda

Zdroje:  Releases