Průvodce po nejlepších herních hospodách na světě

Autor: Alžběta Trojanová

Herní hospůdky, restaurace s geek tématikou a vůbec místa, kde se nerd bude cítit jako doma, k tomu si dá pivko a nějaký ten burger u nás zatím jedou na velmi lokální vlně. Jisté pokusy tady jsou, ale upřímně žádná sláva. Pojďme tak raději mrknout na ty nejlepší herní podniky v zahraničí!

Průvodce po nejlepších herních hospodách na světě

Storm Crow

Vancouver

Storm Crow Tavern je takové útočiště pro všechny geeky. Kromě klasických videoherních narážek tady najdete také deskové a karetní hry (včetně takové klasiky jako Cards Against Humanity). A co víc mají tu obrovskou sochu Cthullu!

storm-crow-tavern

Spawn Point

Sydney

I v Austrálii mají svoje herní bary. Pro trochu intimnější atmosféru můžete navštívit například maličký bar Spawn Point. V něm si můžete kromě deskovek zahrát i na NES, SNES, N64, XBOX, XBOX360, PS1, PS2, PS3 a dalších konzolích.

B37RXpqCcAAKaeM.jpg large

Insert Coin(s)

Las Vegas

Insert Coin(s) je bar v Las Vegas a podle toho to vypadá. Hodně barev, hodně hudby, hodně alkoholu. Spíš než příjemná herní zašívána je tohle divoké místo na všechny nerd party – navíc s možností tanečních kreací. Mimochodem bar jménem Insert Coin http://www.insertcoin.cl najdete i v Chile, přesněji v Santiagu. I když atmosféra je podstatně usedlejší.

insert-coins-anotherlasvegasdailyphoto.net_

Beta Bar

Melbourne

Pokud by pro vás byl snad Spawn Point příliš malý, stačí zajet do vedlejšího Melbourne. V hospůdce jménem Beta Bar si kromě her a deskovek můžete užít i řadu tematických akcí.

url

Meltdown

Londýn

Meltwon je řetězec e-sportových hospod, který funguje po celém světě. Najdete je například v Paříži, Berlíně a Bruselu, ale také Torontu. Meltdown vypadá jak klasická sportovní hospoda určená pro sledování sportovních utkání, jenže místo fotbalu se tady sleduje StarCraft a League of Legends. Nechybí stylově pojmenované nápoje a vlastní turnaje!

eizo-monitors-fs2332-used-at-meltdown-london-egamer-bar-low-res-for-web-2

Barcade

Brooklyn

Barcade začal v roce 2004 v Brooklynu, kdy se dva kamarádi spojili a vytvořili hospodu, která bude oslavovat staré arkádové hry a zároveň kvalitní pivo. Podnik měl úspěch, takže si od té doby nechali název patentovat a založili dalších pět dalších poboček (Barcade tak najdete kromě New Yorku i v New Jersey a Philadelphii).

barcade_650

Demacia

Peking

V Číně je herní průmysl ohromný, a tak se není čemu divit, že i tady vznikla řada herních podniků. V roce 2008 například otevřeli restauraci ve stylu World of Warcraft, před dvěma lety zase vznikl podnik Demacia, který je oslavou League of Legends. Najdete tu kostýmované číšníky, ale i stylovou výzdobu.

18f7bhj9xa42zjpg

 

Tagy: žebříček kam na pivo průvodce

Zdroje:  Archiv