Podívejte se na reálnou předlohu Dogmeata z Fallout 4

Autor: Alžběta Trojanová

O víkendu probíhal QuakeCon, během kterého se odhalilo několik nových informací o chystaném Fallout 4. Jestli chcete něco seriózního, doporučujeme mrknout na Games.cz - u nás se budeme věnovat hlavně psímu společníkovi Dogmeatovi.

Podívejte se na reálnou předlohu Dogmeata z Fallout 4

Pes Dogmeat bude mít ve Fallout 4 tentokrát podstatně větší roli než v minulých dílech. Designéři se tak rozhodli, že psisko musí udělat co nejvíce reálné, aby dostatečně reagovalo na veškerou činnost hráče, tak jak by to dělalo skutečné zvíře. I proto si nevzali jako inspiraci anonymního vlčáka, ale skutečného hafana. Jmenuje se River a patří hlavnímu designerovi Falloutu, Joelu Burgessovi.

River pak v kancelářích Bethsedy strávil pořádně dlouhou dobu. Vývojáři sledovali, jak reaguje na různé podněty, jak se zachová, když se v místnosti stane to či ono, nebo jak vypadá nefalšované psí čichání. Ačkoliv tak grafický model Dogmeata schytal od fanoušků pořádnou kritiku, z Bethesdy jednoznačně zaznívá: co do chování to bude pes, jak má být.

Zkrátka rok 2015 je rok pro všechny milovníky psů. Nejdřív Metal Gear Solid V: The Phantom Pain a pak Fallout 4? Co si přát víc!