Nový trend - nadávat na youtubery vám zajistí snadnou reklamu

Autor: Alžběta Trojanová

Youtube kanál The Game Theorists jsme tu měli už několikrát. Tentokrát se ale nezabývá žádnou konkrétní hrou, jako spíš vnímání současných youtuberů tradičními médii. A výsledek je zatraceně smutný.

Nový trend - nadávat na youtubery vám zajistí snadnou reklamu

Pokud máte volných 16 minut, určitě si video pusťte. Velmi podrobně totiž řeší, jak v současnosti reagují tradiční média, jako je televize nebo tisk, na moderní celebrity ve stylu PewDiePie a dalších. A výsledek je samozřejmě naprosto tragický.

Ať už je řeč o poměrně smutném vystoupení Jimmyho Kimmela ohledně let's playe - kdy ve svém skeči nazval v podstatě všechny, co sledují let's play iditoty - až po obálku časopisu Variety, kde se objevil PewDiePie. Na rozdíl od tradičních celebrit si ovšem vysloužil podivnou stylizaci s obrovským černým křížem přes prsa.

 

The Game Theorists se tak snaží přijít na to, proč tomu tak je. A podle své teorie je to především díky tomu, že tradičním médiím, jako je televize a další, v současné době teče do bot. A tak mají snahu zdiskreditovat současnou novou generaci moderních bavičů - a zároveň se přiživit na jejich slávě. Protože nakonec co jiného vám přinese tisíce a tisíce prokliků, než skupina zatraceně naštvaných fanoušků.

Jak to vidíte vy? Myslíte si, že v českých médiích je na youtubery nahlíženo stejně? A také jdete bránit do diskuze svoje oblíbence, když je někde pomlouvají?