Na Twitchi hraje společně 5000 hráčů Dark Souls. I přes naprostý chaos, překvapivě dali prvního bosse.

Autor: Alžběta Trojanová

Dokážete si představit, jak se pět tisíc lidí snaží souběžně ovládat jednu hru? Že ne? Tak si pusťte Twitch Plays Dark Souls a sami uvidíte!

Na Twitchi hraje společně 5000 hráčů Dark Souls. I přes naprostý chaos, překvapivě dali prvního bosse.

Určitě jste slyšeli o akci "Twitch plays". Během ní se tisícovky lidí pokusili ovládat hry jako Metal Gear Solid, Halo nebo Pokémony za pomocí společných příkazů v chatu. Každý v chatu se tak snadno mohl zapojit a mít svůj vlastní tah. Kupodivu i přes naprostý chaos se to v některých případech povedlo dotáhnout až do konce! I zřejmě proto přišlo na řadu něco mnohem ostřejšího. Řeč je samozřejmě o Dark Souls.

 Sledujte živé vysílání TwitchPlaysDark na www.twitch.tv

Ještě o víkendu to vypadalo s celým projektem dost beznadějně. Především když se hráči dostali do menu a pak se jim nedařilo vyjet ven. Díky zákazu menu, ale i funkci, kdy se společně hlasuje o tom, jaký příkaz z chatu bude nakonec platný, se kupodivu podařilo Twitchi porazit prvního bosse. Na video se můžete podívat níže.

Jestli se ovšem podaří dostat hráči dál to je otázka. Ostatně Pokémon byl tahový, což je trochu jiná situace než akční RPG. I tak ale klobouk dolů!