Martin Rota podstoupil amputaci nohy, sledujte jeho unikátní vlogy přímo z nemocnice.

Autor: Radek Smola

Pro fanoušky očekávaná a pro jiné zas zcela šokující zpráva dorazila včera skrze sociální sítě Martina Roty. Tento YouTuber je slavný především pro svůj NaprostoRetardovaný kanál. Nyní ke svým jedinečným událostem, jakým je výlez na horu Elbrus, může připsat další velký posun v životě. Kvůli své dlouhodobé nemoci musel podstoupit amputaci nohy.

Martin Rota podstoupil amputaci nohy, sledujte jeho unikátní vlogy přímo z nemocnice.

Kdo nezná pozadí nemoci, Martin Rota trpěl dlouhodobým zánětem na patě. Rána se mu nehojila a přinášela mu do života mnoho starostí, předně pak bolesti. I tak mu řezavá bolest nebránila vylézt na 5642 metrů nad mořem vysokou horu Elbrus v Rusku. Bolesti je ale konec. Počínaje dneškem, Martin sám potvrdil, že mu nohu amputovali při dobrovolně podstoupeném zákroku.

"Pro mě ta noha znamená, že každé šlápnutí je pro mě jako když šlapu na nože. Takže je amputace lepší řešení a pravděpodobně mi zlepší i mobilitu," vysvětluje Martin ve svých videích.

Na Martinovi je sympatické především jeho spojení s komunitou. Ať už si řeknete cokoliv, dlouho jsme neviděli tak psychicky vyrovnaného člověka. Podívejte se na jeho první pocity, které okamžitě Martin zaznamenal - samozřejmě pro vědecké účely!

Rehabilitace po amputaci je náročná. Hlavně kvůli fantomové bolesti končetiny, kde přichází pocit, jakobyste stále končetinu měli. Tělo si na takovou změnu musí zvyknout a tak nepochybujeme o tom, že než se Martin vrátí k natáčení na svém hlavním kanálu, tak to chvilku potrvá.

Přejeme Martinovi brzké uzdravení.