Klučina z Ameriky je závislý na hrách, zkouší ho léčit televizní celebrita

Autor: Alžběta Trojanová

Závislost na hrách není žádná legrace. Možná to není tak časté, jak by některá média chtěla, ale stejně tak je třeba říct, že takový stav opravdu existuje. A pak to může být opravdu vážné.

Klučina z Ameriky je závislý na hrách, zkouší ho léčit televizní celebrita

Justinovi je 23 a je závislý na hrách. A ne, nemyslíme to, že rád hraje hry - tady jde o skutečnou a život ohrožující závislost. Justin hraje denně 16 hodin v kuse, jednou dokonce zvládl celých 30 hodin bez přestávky. To ale není jediný problém. Kvůli hraní zhubnul přes dvacet kilo, takže teď váží něco pod 50 kg.

Justin nemá práci a jediné, o co se zajímá je hraní. Jak se zdá, navíc ho stíhají těžké deprese. Jednou se svěřil své matce s tím, že virtuální svět je pro něj místo, kde by žil raději, než v tom skutečném.

Rodiče ve snaze Justinovi pomoct zkoušeli různé metody - dávali mu ultimáta, přestali ho finančně podporovat. Nic z toho nepomohlo. Teď se navíc začali bát o jeho zdraví.

Rozhodli se tak vyhledat pomoc - i když trochu pochybnou. Účastní se totiž show dr. Phila. Ten se v Americe proslavil jako televizní psycholog. Mimochodem jednou se (dost bezúspěšně) snažil pomoct například Britney Spears. Metody léčby jsou každopádně profesionálními psychology často zpochybňované jako neúčinné, mnohdy dokonce naopak škodlivé.

Jak přesně to dopadlo s Justinem, nevíme, každopádně držíme palce. Překonat závislost vyžaduje hodně síly a je jedno, jestli je to otázka drog, alkoholu, jídla nebo třeba her.

Tagy: závislost na hrách dr.Phil tohle není sranda

Zdroje:  pixeldynamo.com